Τρίτη 11 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Νέα ηγεσία για τους Χριστιανοδημοκράτες

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-

Υπό το βλέμμα της γερμανικής Αστυνομίας, που άνοιξε ακόμη ένα φάκελο ερεύνης για μια νέα υπόθεση μυστικών κονδυλίων στον τόπο καταγωγής του πρώην καγκελάριου Χέλμουτ Κολ, μία Ανατολικογερμανίδα, η γραμματέας του κόμματος, Αγκελα Μέρκελ, εκλέχτηκε χτες πρόεδρος του γερμανικού Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στο συνέδριο του Εσσεν, η οποία θεωρείται ότι μπορεί να δώσει το «φιλί της ζωής» στο τρικλιζόμενο από τα καταστροφικά σκάνδαλα των παράνομων χρηματοδοτήσεων της CDU.

H Αγκελα Μέρκελ, αναλαμβάνει και επισήμως από χτες την προεδρία των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, αφού εκλέχτηκε πανηγυρικά χτες το απόγευμα από τους 1.000 αντιπροσώπους στο συνέδριο, για να διαδεχτεί στην προεδρία του κόμματος τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση μετά τις κατηγορίες ότι είχε εμπλακεί και ο ίδιος στο σκάνδαλο της παράνομης χρηματοδότησης του κόμματος.

Η 45χρονη Μέρκελ δήλωσε προς τους Συνέδρους ότι «Περιμένουμε από αυτό το συνέδριο ένα νέο ξεκίνημα», τονίζοντας ότι στόχος της είναι να μετατρέψει την «κρίση σε ευκαιρία για ανανέωση». Αγνωστο τι μπορεί να επιτύχει καθώς προς το παρόν η μοναδική καινοτομία είναι, ότι είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην ιστορία του κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ