Σάββατο 13 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
«Επιστροφή στο Cold Mountain»

Αμερική 1860. Στα τέλη του εμφυλίου πολέμου, ο στρατιώτης των Νοτίων, Ινμαν, το σκάει από το πεδίο της μάχης και πασχίζει να επιστρέψει στο σπίτι του, στο Κολντ Μάουντεν, αλλά και στην αγαπημένη του Εϊντα.

Η Εϊντα, από την άλλη, προσπαθεί να επιζήσει σε δύσκολες συνθήκες στέρησης και σκληρότητας, έχοντας όμως στο πλευρό της τη Ρούμπι, που θα της μάθει την αξία της φύσης και της επιβίωσης...

Πόλεμος, έρωτας και μια γυναίκα που περιμένει. Δεν είναι μια ιστορία μόνο για τον πόλεμο, δεν είναι μια ιστορία μόνο για τον έρωτα, δεν είναι μια ιστορία μόνο για την επιβίωση. Είναι μια ιστορία για υπερήρωες, που τα καταφέρνουν «βρέξει χιονίσει». Συνηθισμένα μοτίβα αμερικάνικου κινηματογράφου. Χολιγουντιανή σχολή σε όλο της το μεγαλείο. Δεν έχει κάτι το κακό σαν ταινία, αντίθετα καλή σκηνοθεσία, υποκριτικά υποστηριγμένο και μια δυο αναμενόμενες ανατροπές, μ' ένα εύκολο τέλος.

Κινηματογραφικά ρομάντζα με τέτοια ευκολία μόνο το Χόλιγουντ μπορεί να φτιάξει. Δεν είναι κακή εμπειρία. Ξέρεις πώς θα μπεις, ξέρει πώς θα βγεις σαν να μην τρέχει τίποτα.

«Cold Mountain»

Πολεμική, ρομαντική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής 2003. Σκηνοθεσία: Αντονι Μιγκέλα. Με τους: Νικόλ Κίντμαν, Τζόιντ Λο, Ρενέ Ζελβεγκέρ, Ντόναλντ Σάδερλαντ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ