Σάββατο 13 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικά «ταξίδια»

Εργο του Σπ. Κουρσάρη
Εργο του Σπ. Κουρσάρη
Εγκαινιάζεται στις 16 Μάρτη (8 μ.μ.) στην αίθουσα τέχνης «Ατριον» (Τσιμισκή 94, Θεσσαλονίκη), έκθεση ζωγραφικής του Σπύρου Κουρσάρη. Η θεματική της καλύπτει όλο το φάσμα της τελευταίας δουλιάς του ζωγράφου - τοπία μνήμης, τοπία πραγματικά με φιγούρες εν δράσει και συμβολισμούς, με καράβια και ιπτάμενα, με αεροπλάνα και χαμηλά βαρομετρικά, με όνειρα απραγματοποίητα και ταξίδια με τη μηχανή του χρόνου. Τα παρουσιαζόμενα έργα αποτελούν κατά κάποιο τρόπο μια περίληψη, μια αφαιρετική προσέγγιση στο έργο του Σπ. Κουρσάρη. Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται: «Ο ζωγράφος με τον τρόπο αυτό, μας οδηγεί στον κόσμο του, στον κόσμο του πραγματικού ή των θαυμάτων, εκεί συμβαίνουν πολλά, έτσι που δε γνωρίζει κανείς αν αφορμή είναι η ιστορία ή η εικόνα. Ο καλλιτέχνης αποφεύγει τις όποιες καλλιγραφίες, ισορροπώντας απόλυτα ανάμεσα στο χρώμα και το σχέδιο». Η ενδιαφέρουσα αυτή παρουσίαση θα διαρκέσει έως τις 31 Μάρτη.

Την καινούρια δημιουργία της Αλεξάνδρας Κοτζαμάνη, φιλοξενεί από τις 16 Μάρτη ο χώρος «Millefiori art Space» (Χάριτος 29). Επίκεντρο της παρουσιαζόμενης δουλιάς είναι ο άνθρωπος και πιο συγκεκριμένα ο βαθύς εσωτερικός του κόσμος. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Απρίλη.

Η πόλη που μεγάλωσε, η Αθήνα, είναι το θέμα των έργων που παρουσιάζει η Ρόιλα Μπουζέα, στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 16 Μάρτη (8 μ.μ.) στο χώρο τέχνης «24» (Σπευσίππου 38). Σ' ένα χρόνο «άχρονο», με παραστατική ζωγραφική ματιά και αφαιρετική αντίληψη, η Ρ. Μπουζέα μοιράζεται το βίωμά της μέσα στο αστικό τοπίο, όπου συνυπάρχει το παρελθόν με το παρόν, η ανθρώπινη παρουσία με την απουσία, το πραγματικό με την ψευδαίσθηση, η ζωή με το θάνατο. Εικόνες πόλης με δρόμους που δεν οδηγούν πουθενά, με δρόμους που οδηγούν στη φύση και το όνειρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ