Σάββατο 13 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ
ΛΟΥΙ ΜΠΟΝΟΥΕΛ
«Ο εξολοθρευτής άγγελος»

Υστερα από μια βραδιά στην όπερα μια ομάδα μελών της μεγαλοαστικής τάξης καλούνται στο σπίτι ενός φίλου τους για δείπνο. Οταν τελειώνει το δείπνο, οι υπηρέτες αρχίζουν ένας ένας να εγκαταλείπουν το σπίτι. Οι καλεσμένοι όμως ανακαλύπτουν ότι για κάποιο μυστηριώδη λόγο δεν μπορούν να βγουν από το σαλόνι, σ' ένα είδος γήινης κόλασης που οι ίδιοι έχουν φτιάξει, χωρίς οι απέξω να μπορούν να μπουν στο σπίτι για να τους βοηθήσουν. Σταδιακά, οι καλοί τρόποι και η αξιοπρέπεια αρχίζουν να δίνουν τη θέση τους στα πραγματικά και ανεξέλεγκτα ένστικτά τους, βγάζοντας τελικά την κτηνώδη πλευρά του εαυτού τους, μαζί με τις κανιβαλιστικές τάσεις τους. Κάποια στιγμή οι επισκέπτες θα επαναλάβουν ακριβώς τις ίδιες κινήσεις όπως όταν μπήκαν για πρώτη φορά στο σπίτι. Τα «μάγια» θα λυθούν και θα ελευθερωθούν, όχι όμως για πολύ.

Από τις καλύτερες ταινίες του Λουίς Μπονουέλ σε επανέκδοση. Αυθεντικότητα στη σκηνοθεσία. Μέσα σε ένα απόλυτα σουρεαλιστικό πλαίσιο, φτιάχνει 28 ήρωες και τους δένει μεταξύ τους με υποδειγματικό τρόπο. Για να απελευθερωθούν, πρέπει να βγάλουν τον πραγματικό τους χαρακτήρα, να φερθούν βίαια, να ξεσκίσουν ο ένας τον άλλον. Φτάνουν στα όρια της τρέλας και των παραισθήσεων. Για να επιζήσουν πρέπει να πουν την αλήθεια.

«El Angel Exterminator». Σκηνοθεσία: Λουί Μπονουέλ. Με τους: Σίβλια Πινάπ, Ζακλίν Αντρέ, Χοσέ Μπαβερά, Αουγκούστο Μπενέντικο, Λουίς Μπεριστάιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ