Τετάρτη 17 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Δικάζονται γιατί διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους

Στα δικαστήρια οδηγούνται, την Πέμπτη 18 Μάρτη, μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Απολυμένων Υπαλλήλων της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρώην αμερικανική βάση Γουρνών, ύστερα από εντολή του εισαγγελέα για αποκλεισμό δρόμου στη διάρκεια κινητοποίησής τους παλαιότερα.

Αυτό συνέβη το 2001, όταν οι εργαζόμενοι με κινητοποίησή τους βρέθηκαν έξω από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Αποστολάκη, τότε υφυπουργού Εθνικής Αμυνας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους και την εφαρμογή των νόμων περί συλλογικών συμβάσεων.

Ο Σύλλογος, με ανακοίνωσή του, καλεί τα μέλη του και την κοινωνία του Ηρακλείου, την Πέμπτη το πρωί, να συμπαρασταθούν στα μέλη της διοίκησης που δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Κι αυτό γιατί διεκδικούσαν την εφαρμογή των νόμων και την εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων για την πληρωμή δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Μιλώντας στο «Ριζοσπάστη» ο πρόεδρος του Συλλόγου Απολυμένων Υπαλλήλων Πολεμικής Αεροπορίας πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών, Αντώνης Ιερωνυμάκης, εξηγεί: «Ο αγώνας μας ήταν συνεχής επί δέκα χρόνια, ζητώντας την εφαρμογή των αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας (ΣτΕ), όσον αφορά δεδουλευμένες αποδοχές πενταετίας '89 - '94 και την εφαρμογή των νόμων περί συλλογικών συμβάσεων αορίστου χρόνου στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Ομως, το μόνο που εισπράξαμε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσθέτει, ήταν η κοροϊδία και ο εξευτελισμός των οικογενειών μας, αντί να εφαρμοστούν τα αυτονόητα. Κι αντί γι' αυτά, τώρα, μας παραπέμπουν να δικαστούμε ως κοινοί εγκληματίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ