Τετάρτη 17 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ανοίγει τους ασκούς της απελευθέρωσης

Απόφαση για προαιρετικό άνοιγμα των φαρμακείων τη μέρα Σάββατο στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Σε μια Γενική Συνέλευση (ΓΣ) παρωδία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) πάρθηκε μια απόφαση που ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού και την εμφάνιση των αλυσίδων με φαρμακεία: Ετσι λοιπόν, στο όνομα της συμβολής των φαρμακοποιών στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών των Ολυμπιακών Αγώνων, αποφασίστηκε η προαιρετική λειτουργία των φαρμακείων τη μέρα Σάββατο στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και η επιμήκυνση των ωραρίων των εφημερευόντων φαρμακείων.

Τα ωράρια διαμορφώνονται ως εξής: Τις μέρες Δευτέρα και Τετάρτη τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι. Οι εφημερίες 8 πμ - 8 μμ επιμηκύνονται σε 8 πμ - 12 τα μεσάνυχτα, ενώ οι εφημερίες 8 πμ - 12 τα μεσάνυχτα επιμηκύνονται μέχρι τις 8 πμ της άλλης μέρας.

Η απόφαση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα πάρθηκε με την παρουσία μόνο 56 φαρμακοποιών στην προχτεσινή ΓΣ. Τυπικά η απόφαση είναι έγκυρη, σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού. Ωστόσο όμως, δεν μπορεί να εκφράσει τους 3.300 φαρμακοποιούς όταν μάλιστα στην πρόσκληση για τη ΓΣ δεν αναφερόταν ούτε ως θέμα το ωράριο.

Υπέρ της απόφασης ψήφισαν οι παρατάξεις που έχουν ως πολιτική αναφορά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η παράταξη που υποστηρίζει ο ΣΥΝ αποχώρησε απ' την ώρα της ψηφοφορίας.

Στην απόφαση αντιτάχτηκε η «Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Φαρμακοποιών» τονίζοντας ότι οι ανάγκες που θα προκύψουν μπορούν να καλυφθούν με συντεταγμένη αύξηση των εφημεριών των φαρμακείων σε κάθε περιοχή. Επίσης, υπογράμμισε ότι το προαιρετικό άνοιγμα του Σαββάτου αντίκειται στην ίδια τη φύση του φαρμακείου που είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και τόνισε ότι με την απόφαση αυτή ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για την απελευθέρωση των φαρμακείων καθώς και για άλλα μέτρα.

Τέλος, όταν η «Πανεπιστημονική» ζήτησε να συζητηθούν και άλλα θέματα στη ΓΣ, ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κ. Λουράντος, απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για άλλα συνδικαλιστικά θέματα, επειδή η κυβέρνηση είναι μόλις μιας βδομάδας. Θα γίνουν, πρόσθεσε, επαφές, θα διαπιστωθούν οι διαθέσεις και θα πράξουν αναλόγως...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ