Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 31 ΜΑΡΤΗ
Με τα σωματεία στην πρώτη γραμμή

Εντείνονται καθημερινά οι προετοιμασίες για την οργάνωση και επιτυχία της 24ωρης πανεργατικής απεργίας στις 31 Μάρτη, με βάση το πλαίσιο των στόχων και διεκδικήσεων που έχει καθορίσει το ΠΑΜΕ, μέσα από το οποίο το πρωτοβάθμιο σωματείο αναγορεύεται σε κέντρο οργάνωσης της πάλης. Η μάχη της ουσιαστικής προετοιμασίας και οργάνωσης των εργαζομένων δίνεται καθημερινά από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα με περιοδείες, εξορμήσεις, επισκέψεις σε χώρους δουλιάς και όπου αλλού βρίσκεται ο εργάτης. Το ΠΑΜΕ απευθύνει σε όλους ταξικό αγωνιστικό προσκλητήριο για κατώτερο μισθό 1.100 ευρώ, κατώτερο μεροκάματο 44 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 880 ευρώ, για ουσιαστικές αυξήσεις σε όλα τα επίπεδα των μισθών και των συντάξεων.

Ειδική απόφαση για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 31 Μάρτη πήρε ομόφωνα η διοίκηση της Ομοσπονδίας Φαρμάκου, η οποία αναδείχτηκε πρόσφατα από το Συνέδριο του κλάδου. Με εγκύκλιο που έστειλε μάλιστα σε όλα τα σωματεία - μέλη της Ομοσπονδίας, τα καλεί να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η απεργιακή κινητοποίηση να είναι τέτοια που να απαντάει στην οξύτητα και σοβαρότητα των προβλημάτων, αλλά πολύ περισσότερο να ανοίξει προοπτική. Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση, σημειώνει ειδικότερα, αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί η επιτυχία της θα καθορίσει και τα επόμενα βήματα που πρέπει να είναι η κλιμάκωση της πάλης αυτής με όλες τις μορφές αγώνα που θα επιλεγούν.

Το πλαίσιο αιτημάτων της απεργίας που καταθέτει η Ομοσπονδία είναι και το πρόγραμμα δράσης που ψηφίστηκε ομόφωνα στο συνέδριο και έγινε απόφαση για πάλη το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία διεκδικεί, μεταξύ άλλων: Υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με 1.150 ευρώ κατώτερο μισθό και 46 ευρώ κατώτερο ημερομίσθιο, πλήρη σταθερή εργασία, προστασία των ανέργων, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Κοινωνική Ασφάλισης, επαναφορά των ρυθμίσεων που ίσχυαν πριν το 1992 για το επικουρικό ταμείο του κλάδου κ.ά.

Στη Θεσσαλία

Με συσκέψεις σωματείων, γενικές συνελεύσεις εργαζομένων, περιοδείες και εξορμήσεις ενημέρωσης σε χώρους δουλιάς και άλλες, πολύμορφες δραστηριότητες ξεκινούν στη Θεσσαλία οι προετοιμασίες των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας, στις 31 Μάρτη.

Στο Βόλο, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καλεί σήμερα στις 7 μ.μ. σε σύσκεψη σωματεία και συνδικαλιστές στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης, με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για την καλύτερη οργάνωση της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης.

Στη Λάρισα, όπου η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, υιοθετώντας το ταξικό διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ αποφάσισε, ομόφωνα, 24ωρη απεργία για τις 31 Μάρτη, προγραμματίζονται εξορμήσεις σε όλους τους εργασιακούς χώρους, συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις εργαζομένων για την καθολική συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση.

Περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς που θα πραγματοποιήσουν κλιμάκια συνδικαλιστών αποφάσισε σε συνεδρίασή της και η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στα Τρίκαλα, η οποία την ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης καλεί τους εργαζόμενους του νομού σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και πορεία προς το Εργατικό Κέντρο όπου θα γίνει η κεντρική συγκέντρωση.

Ανάλογες αποφάσεις και πρωτοβουλίες ενόψει της απεργίας αποφάσισε και η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην Καρδίτσα.

Να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία στις 31 Μάρτη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, που συμμετέχει στο ΠΑΜΕ, όλους τους εργαζόμενους του νησιού καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει στις 10 το πρωί στο κτίριό του, για να διεκδικήσουν υπογραφή ΕΓΣΣΕ που να καλύπτει τις πραγματικές τους ανάγκες.

Σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία της 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής απεργίας στις 31 Μάρτη διοργανώνει η Γραμματεία Εύβοιας του ΠΑΜΕ σήμερα Πέμπτη 18 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας και καλεί σε συμμετοχή σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους της περιοχής. Η απόφαση για τη σύσκεψη πάρθηκε στη συνεδρίαση της Τοπικής Γραμματείας μαζί με σειρά από περιοδείες, εξορμήσεις και συγκεντρώσεις που θα κάνουν τα στελέχη της από τις 19 μέχρι τις 30 Μάρτη στους παρακάτω χώρους εργασίας: ΣΑΜΠΟ, ΕΒΙΟΠ - ΤΕΜΠΟ, ΝΕΟΣΕΤ, ΣΕΛΜΑΝ, πρώην Αλλατίνη, Μηχανική, ΣΥΝΚΟ, Παλίρροια, Γκαλένικα, ΒΕΤ ΑΕ, Λίντνερ, Ιντεάλ Στάνταρντ, Ναυπηγεία, Ιντερκέμ. Επίσης, στις επιχειρήσεις του Δημοσίου, στις τράπεζες και τα καταστήματα της περιοχής.

Αλλες δραστηριότητες
  • ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Καλεί σε σύσκεψη για την οργάνωση και προετοιμασία της πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας της 31ης Μάρτη σήμερα 18/3/04, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ.
  • Πρέβεζα - ΠΑΜΕ: Σε σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας της 31ης Μάρτη η Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σωματεία και συνδικαλιστές την Παρασκευή 19/3/04, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.
  • Σωματείο Οικοδόμων Κέρκυρας: Με θέμα την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας στις 31 Μάρτη συνεδριάζει η διοίκηση του Σωματείου την Παρασκευή 19/3/04, στις 6.30 μ.μ., στο χώρο του Σωματείου των Οικοδόμων.
  • Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου: Με στόχο τη μαζική και καλά προετοιμασμένη συμμετοχή στην απεργία της 31ης Μάρτη συνεδριάζει τη Δευτέρα 22/3/04, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου η διοίκηση του Σωματείου.
  • Ναύπακτος - ΠΑΜΕ: Σε σύσκεψη με θέμα την προετοιμασία της απεργίας στις 31/3/04, καλεί σωματεία και συνδικαλιστές της περιοχής η Τοπική Γραμματεία το Σάββατο 20/3/04, στις 7 μ.μ.
  • Σε σύσκεψη καλεί η τοπική Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ σωματεία και συνδικαλιστές, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Αγίου Νικολάου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ