Πέμπτη 18 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ μαζί και στην «Πειραιώς»

Μέσα σ' ένα όργιο παρατυπιών, μεθοδευμένο από την «ιερή συμμαχία» των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΔΑΣ (Συνασπισμός) και ΟΠΑ (Ανεξάρτητοι), με στόχο τη φίμωση των ταξικών δυνάμεων και την αλλοίωση των συσχετισμών, ολοκληρώθηκαν χτες οι εκλογές στον Ενωτικό Σύλλογο της Τράπεζας Πειραιώς. Το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς βρέθηκε αντιμέτωπο με το κοινό ψηφοδέλτιο όλων των υπολοίπων παρατάξεων, υπό τον τίτλο «Συνεργασία για το Σύλλογο». Οι εκπρόσωποι των τεσσάρων παρατάξεων κατέφυγαν σε ανοιχτή παραβίαση του καταστατικού του συλλόγου και της συνδικαλιστικής νομοθεσίας, προκειμένου να αλλοιώσουν τη βούληση των εργαζομένων. Τα αποτελέσματα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστών που μετέχουν στο ΠΑΜΕ, σε πολλά εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα, δεν υπήρχαν παραβάν, με αποτέλεσμα η ψηφοφορία να διεξάγεται εκβιαστικά μπροστά στα μάτια των εργοδοτικών συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ- ΔΑΣ και ΟΠΑ. Με παράνομη, εξάλλου, απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής, επιτράπηκε σε περισσότερους από 25 εργαζόμενους της τράπεζας να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, πράγμα που απαγορεύει τόσο το καταστατικό του Συλλόγου όσο και ο συνδικαλιστικός νόμος 1264. Επιστέγασμα στο όργιο των παρατυπιών κατά εκλογική διαδικασία αποτέλεσε η απουσία ψηφοδελτίων της ΕΣΑΚ στη Λάρισα, την οποία κατήγγειλαν εγγράφως τρία μέλη του Συλλόγου.

Ο Ενωτικός Σύλλογος Τράπεζας Πειραιώς καλύπτει τους εργαζόμενους της πρώην τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης και αποτελεί έναν από τους 4 συνολικά συλλόγους των εργαζομένων στην τράπεζα. Μετά τη συγχώνευση της Μακεδονίας -Θράκης, της ΕΤΒΑ και της Natwest στον όμιλο Πειραιώς, οι εργαζόμενοι των τριών τραπεζών δεν εντάχθηκαν στον ενιαίο σύλλογο της Πειραιώς, με ευθύνη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ και ΔΑΣ, που από κοινού μεθοδεύουν την πολυδιάσπαση και την αποδυνάμωση της ενιαίας φωνής των εργαζομένων.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η ΕΣΑΚ Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς κατήγγειλε τις εκλογικές παρατυπίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΔΑΣ - ΟΠΑ που στόχο έχουν «να λείψει εντελώς η φωνή της ΕΣΑΚ μέσα από το ΔΣ και να έχουν 9 από τις 9 έδρες για να μην ταράξει κανείς την επικίνδυνη απραξία τους. Θέλουν να λείψει η ΕΣΑΚ από την ΟΤΟΕ και το ΕΚΘ, για να προσφέρουν όλες τις ψήφους των εργαζομένων στους Κουσελάδες και τους άλλους αστέρες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, όπως κάνουν μέχρι τώρα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διακηρυγμένος στόχος η ανταγωνιστικότητα των τραπεζών! (2006-06-07 00:00:00.0)
Κάλεσμα αγώνα ενάντια στις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις (2004-10-30 00:00:00.0)
Στις 16 Ιούνη τα μέλη του Συλλόγου (2000-06-10 00:00:00.0)
Προγραμματική «μοιρασιά» στην Εθνική (2000-05-26 00:00:00.0)
Συγκαλύπτονται ατασθαλίες (1997-05-16 00:00:00.0)
ΟΧΙ κουκούλωμα του σκανδάλου (1997-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ