Παρασκευή 26 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΕΤΕ
Προγραμματική «μοιρασιά» στην Εθνική

Η ΕΣΑΚ Τραπεζών καταγγέλλει  τον αποκλεισμό του «Αγωνιστικού Μετώπου» από το νέο προεδρείο του Συλλόγου

Για επιχείρηση απομόνωσης των κομμουνιστών από τους εργαζόμενους - με «διάφορα τερτίπια και μεθοδεύσεις» - στη συγκρότηση νέου προεδρείου του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ), μετά τις πρόσφατες εκλογές, καταγγέλλει σε Δελτίου Τύπου τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ η Γραμματεία της ΕΣΑΚ Τραπεζών.

Στο Δελτίου Τύπου η ΕΣΑΚ επισημαίνει ότι, «οι τρεις παρατάξεις του Συλλόγου συγκρότησαν προγραμματικό προεδρείο μετά τη συμφωνία των παρατάξεων της ΔΑΚΕ και του ΣΥΝ να υλοποιήσουν το πρόγραμμα της ΠΑΣΚΕ και μοιράστηκαν τα αξιώματα του Συλλόγου».

Οπως καταγγέλλει, οι τρεις παρατάξεις σε συνεργασία με την εργοδοσία έδωσαν συνδικαλιστικές αποσπάσεις στο Σύλλογο για τους εργαζόμενους των παρατάξεών τους που εκλέχτηκαν αλλά αρνούνται να δώσουν στους εκλεγμένους συνδικαλιστές του συνδυασμού «Αγωνιστικό Μέτωπο» που συμμετέχει η ΕΣΑΚ.

«Η συνεργασία των τριών παρατάξεων ήταν αναμενόμενη γιατί είναι πλήρως υποταγμένες στις κατευθύνσεις της ΕΕ και της ΟΝΕ και επιχειρούν να τις περάσουν στους εργαζόμενους της Εθνικής Τράπεζας» σημειώνει η ΕΣΑΚ.

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι «αυτές τις μεθοδεύσεις όχι μόνο αποδέχεται αλλά και επιβάλλει η παράταξη του ΣΥΝ υλοποιώντας έτσι τη νέα εκσυγχρονιστική αντίληψή τους. "Πλανώνται πλάνην οικτράν", αν νομίζουν ότι μ' αυτές τις μεθοδεύσεις θα βάλουν φραγμό στο να ακουστούν οι θέσεις του "Αγωνιστικού Μετώπου"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ