Παρασκευή 26 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Παρέμβαση για πραγματικές αυξήσεις

Μια διπλή, εξαιρετικά σημαντική, παρέμβαση για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον κλάδο τους, έκαναν χτες πέντε σωματεία στο χώρο του εμπορίου και των ιδιωτικών υπαλλήλων. Εκπρόσωποί τους κατέθεσαν στο Σύνδεσμο Ανωνύμων Εταιριών, ΕΠΕ και Γραφείων τις θέσεις τους και τα αιτήματά τους και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Θ. Βασιλόπουλο, γραμματέα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, εκθέτοντας την πρότασή τους για το διεκδικητικό πλαίσιο, μπροστά στην υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων που διαπραγματεύεται η Ομοσπονδία.

Τα πέντε σωματεία είναι: Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Μαρινόπουλου, Σωματείο Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων Αθηνών - Πειραιά και Προαστίων, Σύλλογος Βιβλιοχαρτοϋπαλλήλων.

Βασικά αιτήματα των σωματείων, είναι: Κατώτατος μισθός 250.000 δραχμές, διατήρηση του 8ωρου, εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, κατάργηση του ωρομίσθιου και εφαρμογή 35ωρου - 7ωρου - 5ήμερου, με αύξηση των αποδοχών.

Κατά τη συνάντησή τους με το γραμματέα της Ομοσπονδίας, επισήμαναν επίσης, ότι βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τη δράση και τις θέσεις της, καθώς έχει επιλέξει να υπογράψει συμβάσεις λιτότητας, στηρίζοντας ουσιαστικά την αύξηση των κερδών των εργοδοτών. Ο γραμματέας της Ομοσπονδίας από την πλευρά του, παρέπεμψε τους συνδικαλιστές στην ολομέλεια της διοίκησής της που θα γίνει τη Δευτέρα με κύριο θέμα τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ