Παρασκευή 26 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΛΑΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ
«Οχι» στην αντιασφαλιστική λαίλαπα

Συγκέντρωση ενάντια στην κυβερνητική αντιασφαλιστική λαίλαπα στη Νάουσα και σε άλλες πόλεις στη συνέχεια

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προωθούμενη, από κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση και κεφάλαιο, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, πραγματοποιούν σήμερα στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας, εργαζόμενοι των κλάδων ένδυσης από τις περιοχές Βέροιας και Νάουσας, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας.

Η Ομοσπονδία ξεδιπλώνει μια πλατιά καμπάνια ενημέρωσης των εργαζομένων στους κλάδους για τις αρνητικές εξελίξεις στο ασφαλιστικό, με στόχο να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα να αναπτύξουν αγώνες μαζί με άλλους εργαζόμενους για την απόκρουση των αντιασφαλιστικών σχεδίων. Η σημερινή συγκέντρωση είναι η αρχή, καθώς θα ακολουθήσουν ανάλογες εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ηδη, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στις 8 Ιούνη στην Πάτρα, στις 14 Ιούνη στη Λάρισα και στις 15 Ιούνη στην Αθήνα. Παράλληλα, πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες συσκέψεις της Ομοσπονδίας με τα σωματεία - μέλη της για τον προγραμματισμό και άλλων εκδηλώσεων και την προετοιμασία όσων έχουν ήδη αποφασιστεί.

Οπως σημειώνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, από το 1986, οι κυβερνήσεις ακολουθούν μια πολιτική περικοπών στην κοινωνική ασφάλιση, που είχε σαν αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν οι συντάξεις και οι παροχές υγείας, να δημιουργηθούν τεράστια ελλείμματα στο ΙΚΑ και να εκτοπιστούν από την ασφάλιση πάνω από 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι. Τώρα - συνεχίζει - ετοιμάζεται ακόμα πιο άγρια επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, που έχει στο στόχαστρο την αφαίρεση θεμελιακών ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

«Μπορούμε να αντιδράσουμε», τονίζει και καλεί σε αγώνα για: Κοινωνική, δημόσια και υποχρεωτική ασφάλιση. Ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων. Οχι στην ιδιωτικοποίηση του κλάδου συντάξεων και υγείας. Εφαρμογή τριμερούς χρηματοδότησης, με αναλογία συμμετοχής στις ασφαλιστικές εισφορές 2/9 εργαζόμενοι, 4/9 εργοδότες, 3/9 κράτος. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Ασφάλιση του χρόνου ανεργίας και ασθενείας. Διαμόρφωση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 60 χρόνια για άνδρες και στα 55 για γυναίκες και για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αντίστοιχα, 55 και 50 χρόνια, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ