Παρασκευή 26 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΛΑΝΑΡΑΣ»
Κινητοποίηση ενάντια στην αυθαιρεσία

Τετράωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στα 4 εργοστάσια του ομίλου «Λαναρά» στη Νάουσα, διαμαρτυρόμενοι για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στα εργοστάσια και την άσχημη αντιμετώπισή τους από τη διεύθυνση του ομίλου. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κλιμάκωση του αγώνα τους, με νέες στάσεις εργασίας την Πέμπτη 1η του Ιούνη, αν δεν έχουν θετικές απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Η διεύθυνση του ομίλου, αυθαίρετα και παράνομα, το τελευταίο διάστημα, τους αφαιρεί μέρος των αποδοχών που δικαιούνται. Αντιδρώντας στις αντεργατικές και παράνομες ενέργειες του ομίλου την προηγούμενη Πέμπτη 18 του Μάη είχαν πραγματοποιήσει απεργιακές κινητοποιήσεις, όπου η συμμετοχή ήταν καθολική. Τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων εκφράζει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας και δηλώνει ότι θα στηρίξει κάθε αγώνα που στρέφεται ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας.

Να σημειώσουμε πως την ίδια στιγμή που ο όμιλος παρακρατεί χρήματα από τους εργαζόμενους στα εργοστάσια της Νάουσας, προχωρεί σε 4 νέες εξαγορές επιχειρήσεων σε Ρουμανία, Βουλγαρία και πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ηδη διαθέτει 19 μονάδες (από κλωστήρια μέχρι επιχειρήσεις έτοιμου ενδύματος) στη Βόρεια Ελλάδα και στις βαλκανικές χώρες, καταλαμβάνοντας ηγετική θέση στην αγορά της χώρας και δεσπόζουσα στην ευρωπαϊκή αγορά.

Στα πλαίσια της σημερινής στάσης εργασίας κατά την απογευματινή βάρδια, οι εργαζόμενοι με απόφαση των δυο σωματείων - που καλύπτουν τα 4 εργοστάσια - θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση αντίστασης στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης, που διοργανώνει στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας στις 7μμ η Ομοσπονδία του χώρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ