Παρασκευή 26 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Καταγγέλλουν τη σύμβαση της ντροπής

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας καταγγέλλει την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ

Την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, που υπέγραψε την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ντροπής με αυξήσεις 3,5% και 3,3%, σε δύο δόσεις και για δύο χρόνια, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας. Η σύμβαση αυτή, σημειώνεται στην ανακοίνωση, κινείται στις απαιτήσεις του ΣΕΒ και στις κατευθύνσεις της ΟΝΕ και της κυβέρνησης.

Η Ομοσπονδία αναφέρει επίσης ότι «οι αυξήσεις αυτές θα επηρεάσουν και τις κλαδικές συμβάσεις, αφού θα αποτελεί πιλότο γι' αυτές. Ακόμα θα έχει αρνητική επίπτωση στις συντάξεις, αφού οι αυξήσεις θα κινούνται στα ίδια επίπεδα».

Υπογραμμίζει δε ότι η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ συμφώνησε με τους κοινωνικούς εταίρους της, τους βιομήχανους, να συζητήσουν και το ασφαλιστικό που θα αναμορφωθεί σύμφωνα με τις προτάσεις τους, γιατί καθυστέρησε όπως είπαν στο συνέδριό τους. «Η αναμόρφωσή του - τονίζει η Ομοσπονδία - δηλαδή η ισοπέδωσή του θα κινείται στα πλαίσια των προτάσεων Σπράου - Τήνιου, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της "Λευκής Βίβλου"».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Με αγώνες έγινε η Κοινωνική Ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση. Δεν παραχωρούμε τίποτα, δεν παζαρεύουμε τίποτα. Γι' αυτό πρέπει πολύ να το σκεφτούν αυτοί που θα πάρουν μέρος στο διάλογο για τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Οι ευθύνες τους θα είναι ιστορικές. Γι' αυτό το σοβαρό πρόβλημα πρέπει να αποφανθούν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με επισκέψεις στους τόπους δουλιάς, με συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στους συνταξιούχους. Με τον αγώνα να τους ματαιώσουμε τα απάνθρωπα σχέδια βιομηχάνων, κυβέρνησης και όσων σιγοντάρουν αυτό το έγκλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ