Παρασκευή 26 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΣΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επιμένουν αγωνιστικά

Την απόφασή τους να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τους αγώνες τους, για να ματαιώσουν τα απάνθρωπα και απαράδεκτα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης, επιβεβαίωσαν οι συνταξιούχοι ΤΣΑ στην πρόσφατη τακτική συνέλευση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΤΣΑ Αττικής «Ο Αγιος Χριστόφορος».

Στο ψήφισμά τους υπογραμμίζουν ότι μετά τις εκλογές οι εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την κυβέρνηση είναι η συνεχιζόμενη λιτότητα, αντιασφαλιστικά μέτρα, ιδιωτικοποιήσεις των τελευταίων ΔΕΚΟ, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η διάθεση των αποθεματικών όλων των Ταμείων στον τζόγο του Χρηματιστηρίου και πολλά άλλα. Οι συνταξιούχοι απαιτούν: «Κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση, το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της, την ακίνητη και κινητή περιουσία των Ταμείων. Την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων».

Ζητούν επίσης την τροποποίηση του άρθρου 8 του Νόμου 2676/99, που αδικεί κατάφωρα χιλιάδες συνταξιούχους που έχουν προϋπηρεσία από 16 ως 30 χρόνια. Διμερή συμμετοχή στα Ταμεία ΤΕΒΕ - ΤΑΕ - ΤΣΑ. Διορθωτικό ποσό 150.000 δραχμών για συντάξεις μέχρι 200.000 δραχμές για την απώλεια που είχαν οι συντάξεις. Επανασύνδεση της κατώτερης σύνταξης στα 20 ΗΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ