Σάββατο 20 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Συγκαταβατικός ο Πρόεδρος

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.- Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πολωνό Πρόεδρο Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι είχε χτες ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, μια μόλις μέρα μετά τις επικριτικές δηλώσεις του πρώτου για τις πληροφορίες σχετικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ. Την Τετάρτη, ο Κβασνιέφκσι είχε δηλώσει ότι η χώρα του «εξαπατήθηκε», σχετικά με την ύπαρξη των όπλων και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης αποχώρησης των Πολωνών στρατιωτών από το Ιράκ, αν και έκανε σαφές ότι εν πολλοίς συμφωνεί με την κατοχή και τον πόλεμο.

Χτες ο Μπους «προέτρεψε» την Πολωνία «να μην κάνει πίσω στις δεσμεύσεις της» στο Ιράκ, τονίζοντας ότι «αυτοί που αποσύρονται, δείχνοντας αδυναμία, είναι πολύ αφελείς εάν πιστεύουν ότι υπάρχει εγγύηση ασφάλειας και αποφυγή τρομοκρατικών επιθέσεων»...

Ο Κβασνιέφκσι, από την πλευρά του, άδραξε την ευκαιρία για να διαβεβαιώσει τον Μπους ότι η Πολωνία «θα παραμείνει στο Ιράκ όσες μέρες χρειαστούν για να επιτύχουμε τους στόχους μας και μια μέρα παραπάνω». Παράλληλα, υποστήριξε ότι οι προχθεσινές δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν. Στόχος της κριτικής, είπε ο Πρόεδρος, ήταν οι υπηρεσίες πληροφοριών και όχι η Ουάσιγκτον. Την Τετάρτη έλεγε ότι αφού δε βρέθηκαν τα όπλα «το πρόβλημα είναι της Βρετανίας και των ΗΠΑ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ