Σάββατο 20 Μάρτη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΡΕΑΣ
Προειδοποιήσεις προς ΗΠΑ...

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ - ΣΕΟΥΛ.--

«Ποιοτικά και ποσοτικά» προειδοποίησε χτες η ΛΔ Κορέας πως θα ενισχύσει την πυρηνική αποτρεπτική της δύναμη εάν οι ΗΠΑ εξακολουθήσουν να αυξάνουν τις στρατιωτικές απειλές τους. Αφορμή δίνουν οι προγραμματισμένες να αρχίσουν σήμερα κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ευρείας κλίμακας μεταξύ Ν. Κορέας και ΗΠΑ.

Σε σχετικό τηλεγράφημα του βορειοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων KCNA, επισημαίνεται πως «η αυξημένη στρατιωτική απειλή που θέτουν οι ΗΠΑ μεταξύ άλλων και με την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων αντανακλάται στην αύξηση κινδύνου σχετικά με την πρόκληση πολέμου στην Κορεατική Χερσόνησο».

Επιπλέον, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της ΛΔ Κορέας, επισήμανε πως ο πραγματικός στόχος της Ουάσιγκτον δεν είναι βεβαίως η διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή αλλά η διά της βίας ανατροπή της κατάστασης στην Πιονγιάνγκ. Καθίσταται σαφές, συμπλήρωνε, πως «είναι απίθανο να καθίσει κανείς σε ένα τραπέζι διαλόγου και να έχει αποδοτικές συνομιλίες όταν ο συνομιλητής του έχει κρυμμένο στη ζώνη μαχαίρι»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ