Τετάρτη 12 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαλκεύουν κατηγορίες για να δικαιολογήσουν την κτηνωδία τους

Στήνουν κατηγορίες, προκειμένου να απαλλαγούν από τις εγκληματικές ευθύνες τους και να προστατέψουν τα αφεντικά τους, το υπουργείο Αμυνας, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Η Αστυνομική Διεύθυνση, με την ανοχή της Εισαγγελίας, επιχειρεί με έναν αισχρό τρόπο να στήσει το βαρύ κατηγορητήριο εναντίον του Ζ. Καρακίτσιου. Με μεθόδους που γυρίζουν τον τόπο δεκαετίες πίσω και φέρνουν στη μνήμη την αστυνομία της εποχής του παρακράτους, επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως τα γεγονότα. Με ευθύνη του επικεφαλής της ΑΔ Πιερίας Νικόλαου Μπέτσιου, ο Ζ. Καρακίτσιος παραπέμπεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας, αντίστασης και απείθειας. Στο κατάπτυστο κείμενο της ΑΔ Πιερίας, αναφέρεται πως ο Ζ. Καρακίτσιος «κινήθηκε απρόκλητα εναντίον του Χ. Ιορδανίδη, υποδιευθυντή της ΑΔ, με σκοπό να τον συνθλίψει και επιφέρει το θάνατό του».

Το ότι λίγες ώρες αργότερα ο ίδιος ο Χ. Ιορδανίδης, μιλώντας στα στελέχη του ΚΚΕ που τον επισκέφθηκαν, προκειμένου να του εκφράσουν τη λύπη τους για το ατυχές συμβάν του μικροτραυματισμού του, παραδεχόταν πως «μέσα στον πανικό που δημιουργήθηκε κατά λάθος έπεσα και χτύπησα», πως δεν έχει τίποτα σοβαρό, πως όταν αρχικά μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ Λιτοχωρίου τους ζήτησε να τον αφήσουν να φύγει, αντί να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, δεν υπάρχουν για την ηγεσία της αστυνομίας.

Στην ίδια αισχρή ανακοίνωση, η ΑΔ ισχυρίζεται για τον Καρακίτσιο πως «οι κακώσεις που υπέστη οφείλονται στα θραύσματα των υάλων του αυτοκινήτου, τα οποία έσπασαν αστυνομικοί, προκειμένου να επιτύχουν τη σύλληψή του» και, φυσικά, όχι στην ανελέητη επίθεση εναντίον του από τους τουλάχιστον 50 αστυνομικούς, που, όπως καταγγέλθηκε από αυτόπτη μάρτυρα, φαίνονταν πως είχαν πρόθεση να τον λιντσάρουν.

Η ΑΔ Πιερίας φτάνει στο έσχατο σημείο του ψεύδους, όταν επικαλείται πως οι άνδρες της αστυνομίας επανειλημμένα πρότειναν στους τραυματίες να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο, όμως οι ίδιοι αρνήθηκαν. Πώς, άραγε, μπορούν να το δικαιολογήσουν, όταν μέχρι τις 11.30 το πρωί δήλωναν πως δεν υπάρχει συμβάν, δεν υπάρχει σύλληψη; Μάλιστα, χωρίς ίχνος ντροπής και αίσθηση τιμής, αναφέρεται πως ο Ζ. Καρακίτσιος «παρουσία των στελεχών του ΚΚΕ προσπάθησε να αυτοτραυματιστεί στα χέρια, στα οποία είχε ήδη εκδορές κατά τον χρόνο πάλης για τη σύλληψή του».

Ευθύνες τεράστιες έχει ο αστυνομικός διευθυντής Πιερίας Ν. Μπέτσιος και για την εγκληματική αμέλεια της αστυνομίας να παράσχει ιατρική περίθαλψη στους τραυματίες αγωνιστές, καθώς και για τη χάλκευση των κατηγοριών εναντίον τους.

Φαίνεται πως για τον Ν. Μπέτσιο και τους προϊσταμένους του, μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο περιστολής και κατάφωρης παραβίασης των ανθρώπινων, των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ενδεικτικό της απάνθρωπης και εγκληματικής συμπεριφοράς της αστυνομίας δεν είναι μόνο η ανηλεής επίθεση. Αλλά το γεγονός ότι αμέσως μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες ο ελαφρά τραυματισμένος υποδιευθυντής της ΑΔ, ενώ οι δυο αγωνιστές έστεκαν αιμόφυρτοι για πέντε τουλάχιστον ώρες, κλειδωμένοι μέσα σε ένα γραφείο της υπηρεσίας, όπου τους ασκούνταν πιέσεις να καταθέσουν χωρίς την παρουσία δικηγόρου, παρά τις εκκλήσεις, τόσο για επικοινωνία με τους συνηγόρους τους, όσο και για την άμεση μεταφορά τους στο νοσοκομείο.

Αργά το μεσημέρι, ο Ζ. Καρακίτσιος υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων (ως προς τα στοιχεία), γνωστών, όμως, ως προς τη φυσιογνωμία αστυνομικών υπαλλήλων για την εγκληματική δράση τους. Παράλληλα, από τους συνηγόρους του, ζητήθηκε ιατροδικαστική εξέταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ