Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αοριστίες της κυβέρνησης

Την άμεση καταβολή αποζημιώσεων ζήτησε με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος

Eurokinissi

Την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες από την πρόσφατη κακοκαιρία ζήτησε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος με Επίκαιρη Ερώτησή του, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Ε. Μπασιάκος δεν ήταν σε θέση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Ε. Μπασιάκος αναγνώρισε ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων, αλλά τις απέδωσε στην «απαράδεκτη νοοτροπία» της προηγούμενης κυβέρνησης. Ομως για το τι πρακτικά θα γίνει με τους πληγέντες αγρότες δεν έδωσε κάποια απάντηση, αφού -όπως είπε- μόλις τώρα ορίστηκε ο νέος πρόεδρος του ΕΛΓΑ και δεν έχει οριστεί ακόμα ο νέος πρόεδρος της ΑΤΕ. Αρκέστηκε να πει ότι κατατέθηκε φάκελος στην ΕΕ, με τον οποίο ζητείται η έγκριση εθνικών ενισχύσεων ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ για τις τελευταίες ζημιές.

Το προβλήματα που υπάρχουν, είπε στην τοποθέτησή του ο Αντ. Σκυλλάκος, δεν οφείλονται μόνο στις καθυστερήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, στη λογική της οποίας κινείται και η σημερινή κυβέρνηση. Ο υφυπουργός, είπε, δεν έδωσε καμία απάντηση για το εάν επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες, ούτε εάν θα «παγώσουν» τα δάνεια των πληγέντων αγροτών ή εάν θα χορηγηθούν νέα, τα οποία θα είναι άτοκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ