Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Απαιτούν μόνιμη και σταθερή δουλιά

Διαδήλωσαν χτες στο κέντρο της Αθήνας

Eurokinissi

«Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλιά, τίποτα λιγότερο!»

Λιτή και κατηγορηματική, όσο και το δίκιο τους, είναι η αξίωση που διατύπωσαν χτες οι συμβασιούχοι δασοπυροσβέστες με διαδήλωση που έκαναν στο κέντρο της Αθήνας.

Υπό καταρρακτώδη βροχή περίπου 1.500 διαδηλωτές πορεύτηκαν από τα Προπύλαια στο υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια προς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τους Γ. Νάκη, μέλος της ΚΕ του Κόμματος και Τ. Τσόγκα, βουλευτή του ΚΚΕ. Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Τ. Τσόγκας σημείωσε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει το αίτημά τους, ξεκινώντας από την αφετηρία ότι η δουλιά είναι δικαίωμα και όχι εποχιακό ρουσφέτι. Με δεδομένο αυτό, σημείωσε, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίσει δουλιά για όλους. Το ίδιο το αντικείμενο της δασικής προστασίας, τόνισε, είναι πολύπλευρο, αφορά στην πρόληψη των πυρκαγιών, στην ανάπτυξη του δάσους και την καταστολή των πυρκαγιών όταν αυτές εκδηλωθούν. Το ίδιο το αντικείμενο της δασικής προστασίας είναι αυτό που χωράει τη μόνιμη και συνεχή - σταθερή απασχόληση όλων όσοι ήδη εργάζονται είτε στη Δασική Υπηρεσία είτε στην Πυροσβεστική. Το ΚΚΕ τόνισε θα σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό σας σε κάθε στιγμή του αγώνα, γνωρίζοντας επιπλέον ότι τα υπάρχοντα κενά στο Πυροσβεστικό Σώμα ξεπερνούν τις 3.500 θέσεις. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα πρόσχημα για να μην εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλιά σε εργαζόμενους που αποδεδειγμένα δουλεύουν στο δάσος, έχουν εμπειρία και είναι χρήσιμοι όλο το χρόνο.

Χαιρετισμό και συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα τους απηύθυνε και ο Δ. Αγκαβανάκης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ. Ο Δ. Αγκαβανάκης τόνισε ότι η κοινοτική οδηγία που τάχα οδηγεί στη μονιμοποίησή τους - όπως ισχυρίζονται η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ - είναι επικίνδυνη, γιατί στην ουσία προωθεί τη γενίκευση των ευέλικτων μορφών εργασίας. Ενώ, υπογράμμισε, ότι όσοι μιλάνε για πάγιες και διαρκείς ανάγκες προσπαθούν να μπερδέψουν τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη με οποιοδήποτε τρόπο να εξασφαλίσει το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου στη μόνιμη και πλήρη εργασία. Τέλος, τους κάλεσε να καταδικάσουν όσους ευθύνονται για τη χρόνια πολιτική και εργασιακή ομηρία τους και όσους προσπαθούν να τους παρασύρουν σε χρονοβόρες αναποτελεσματικές νομικίστικες διαδικασίες. Πέρα από κοινοτικές οδηγίες και συντάγματα, συνέχισε, οι εργαζόμενοι πρέπει αγωνιστικά να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους και σε αυτόν τον αγώνα το ΠΑΜΕ θα βρίσκεται δίπλα τους.

Κατά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον υπουργό, ο τελευταίος απέφυγε οποιαδήποτε ουσιαστική δέσμευση. Ζήτησε διορία μέχρι το τέλος Μάη, όταν υποτίθεται θα έχουν γίνει σημαντικά βήματα υλοποίησης των αιτημάτων τους. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μοριοδότηση των συμβασιούχων που σε καμιά περίπτωση δεν τους εξασφαλίζει το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Συμβασιούχοι ΟΤΑ

Τις ίδιες αόριστες υποσχέσεις επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Πρ. Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε με την ΠΟΕ - ΟΤΑ. Οι συνδικαλιστές τού έθεσαν τα ζητήματα των 25.000, περίπου, συμβασιούχων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, των Βαρέων και Ανθυγιεινών κ.ά. χωρίς όμως να πάρουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Παρέπεμψε και πάλι στην ολοκλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος για την εξαγγελία συγκεκριμένων δεσμεύσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ