Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ
Αμεση η διαπλοκή με τους εφοπλιστές

Ξεχειλίζουν η σαπίλα και η διαφθορά μέσα στο Λιμενικό Σώμα την οποία γεννά η διαπλοκή του Σώματος αυτού με το εφοπλιστικό και συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο. Διαπλοκή που καλλιεργείται συνειδητά από τις εκάστοτε κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Είναι κοινό μυστικό ότι άνθρωποι που θα έπρεπε να βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κατέχουν υψηλόβαθμα αξιώματα, ενώ όσοι τολμούν να «σηκώσουν κεφάλι» ή θεωρείται ότι «βλάπτουν» τα εφοπλιστικά συμφέροντα βρίσκονται την ίδια στιγμή με μια δυσμενή μετάθεση στην τσέπη. Για παράδειγμα: Στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι για τον Α' υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Πελοπίδα Αγγελόπουλο, όταν υπηρετούσε ως λιμενάρχης, στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, είχαν διενεργηθεί σε βάρος του Ενορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ) τα αποτελέσματα των οποίων ήταν επιβαρυντικά γι' αυτόν. Και όμως ο Π. Αγγελόπουλος φέρει πλέον το βαθμό του υποναυάρχου και από τη θέση που κατέχει, του Α' υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος, είναι αυτός που κρίνει μεταθέσεις και γενικά την εξέλιξη των υφισταμένων του και καθορίζει τη λειτουργία συνολικά του Λιμενικού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν τις ΕΔΕ, τον Απρίλη του 1989 ο Π. Αγγελόπουλος κατηγορήθηκε ότι υπεξαίρεσε χρήματα του Δημοσίου τα οποία προορίζονταν για τα έξοδα θέρμανσης του Λιμεναρχείου! Στο «Διά Ταύτα» της ΕΔΕ αναφέρεται ότι ο λιμενάρχης «θα πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά» και γίνεται η σύσταση προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΝ επειδή στο κτίριο δεν υπάρχει καν εγκατάσταση θέρμανσης! Επίσης έγινε ΕΔΕ της οποίας το «Διά Ταύτα» ήταν η ποινική δίωξη του Π. Αγγελόπουλου επειδή αντί να καταστρέψει, επέστρεψε σε ιδιοκτήτη αλιευτικού σκάφους κατασχεμένο εργαλείο ψαρέματος... Τέλος στις 6 Οκτώβρη 1993, οπότε εκδόθηκε το αποτέλεσμα μίας ακόμα ΕΔΕ για διάφορες καταγγελίες, ο «διενεργήσας την ΕΔΕ» έγραψε στην απόφασή του ότι: «Δεν πρέπει να ελεγχθεί πειθαρχικά ή διωχτεί ποινικά ο Αντιπλοίαρχος ΛΣ Αγγελόπουλος Πελοπίδας διότι ήδη έχει γίνει τούτο για ορισμένες πράξεις που αναφέρονται στις καταγγελίες»!

Επιπλέον το 2001, τη χρονιά που έγινε το τραγικό ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», ως γενικός επιθεωρητής της Γενικής Επιθεώρησης Λιμενικού Σώματος (ΓΕΛΣ) και υπεύθυνος των προανακρίσεων καταγράφτηκε η στάση του καθώς τάχθηκε ανεπιφύλακτα υπέρ των εφοπλιστών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι με ευθύνη του αποκρύφτηκαν και σημαντικά έγγραφα που αφορούσαν τις επιθεωρήσεις για την αξιοπλοΐα του πλοίου. Πρόκειται για ορισμένα απλώς στοιχεία που αφορούν τον Π. Αγγελόπουλο και έρχονται να προστεθούν στα όσα έχουν βγει μέχρι τώρα στο φως για στελέχη του Λιμενικού.

Τρανταχτή απόδειξη της διαπλοκής και της διαφθοράς στο Λιμενικό, επίσης, αποτελεί το γεγονός ότι πρώην αρχηγοί του Λιμενικού, υπαρχηγοί και κλαδάρχες του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων (ΚΕΕΠ) βρίσκονται αυτή τη στιγμή να είναι διευθυντές σε εταιρίες εφοπλιστών και στο παραμάγαζό τους, όπως είναι ο «Ελληνικός Νηογνώμονας».

Τελευταία και ενδεικτική περίπτωση είναι αυτή του προηγούμενου Κλαδάρχη του ΚΕΕΠ, Ν. Γιομελάκη, ο οποίος σήμερα είναι διευθυντής στον «Ελληνικό Νηογνώμονα», προφανώς, ως επιβράβευση για την κάλυψη που παρείχε στο «Νηογνώμονα» σε τραγικά ναυάγια όπως αυτό του «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ». Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Ν. Γιομελάκης, αν και υπάλληλος, διαθέτει βίλα και μάλιστα 5 επιπέδων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ