Παρασκευή 2 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Αντίσταση στην υποταγμένη «περηφάνια» των Ολυμπιακών Aγώνων του κεφαλαίου

Οι οικοδόμοι δε θα επιτρέψουν να επικρατεί η βαρβαρότητα στα εργοτάξια για να προλάβουν κυβέρνηση και εργολάβοι τους χρόνους παράδοσης των Ολυμπιακών έργων. Τη σαφή αυτή προειδοποίηση διατύπωσε χτες η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, με αφορμή τον ανούσιο, όπως τον χαρακτηρίζει, δικομματικό καυγά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ για το αν θα προλάβουν τις τακτές ημερομηνίες των έργων.

Η Ομοσπονδία καλεί τους οικοδόμους να μην υποκύπτουν στις πιέσεις εργολάβων και κατασκευαστών. Καλεί την κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα με ουσιαστικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ΚΕΠΕΚ - Επιθεωρήσεις Εργασίας, για να περιοριστεί η ασυδοσία των εργολάβων.

Η Ομοσπονδία κάνει ξεκάθαρο από την αρχή της ανακοίνωσης ότι δε συμμετέχει σ' αυτόν τον ανούσιο καυγά, καθώς σημειώνει πως «θα ήταν αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δε θα γίνουν ή θα αναβληθούν, τη στιγμή μάλιστα, που εκτός των άλλων, το μεγάλο κεφάλαιο έχει επενδύσει δισεκατομμύρια για να κερδίσει τρισεκατομμύρια. Αλλωστε αυτή είναι και η ουσία την οποία έχουν προσδώσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η άγρια εμπορευματοποίησή τους».

Για ποια υπερηφάνεια μιλάνε;

«Παλιά και νέα κυβέρνηση μιλάνε για εθνική περηφάνια, για τους καλύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα πραγματοποιήσουν, για τη γρήγορη και έγκαιρη έκβαση των Ολυμπιακών έργων, για τη μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας» επισημαίνει η Ομοσπονδία και παίρνει αφορμή για να θέσει στη συνέχεια μια σειρά ερωτημάτων:

  • Πόσο περήφανοι είναι ο ένας ή ο άλλος, όταν η χώρα μας θα βρίσκεται υπό την κατοχή του τρομοκράτη ΝΑΤΟ;
  • Πόσο περήφανοι είναι που στη χώρα μας θα αλωνίζει η CIA, το FBI και ποιος ξέρει πόσες άλλες μυστικές υπηρεσίες;
  • Πόσο περήφανοι θα είναι όταν σβήσουν τα φώτα της Ολυμπιάδας που θα γονατίσουν τον ελληνικό λαό για να πληρώσει το μάρμαρο της διοργάνωσης;
  • Πόσο περήφανοι είναι που για να προλάβουν τους χρόνους και για να κερδίσουν οι εργολάβοι, έστειλαν 15 οικοδόμους στον τάφο;
  • Πόσο περήφανοι νιώθουν που πλούτισαν τις τεχνικές εταιρίες και άλλους ημετέρους με απευθείας ανάθεση, πριμ κλπ. (μόνο στο Ολυμπιακό Χωριό τα πανωπροίκια στους εργολάβους έφτασαν τα 5 δισ.).
  • Γιατί αποκρύπτουν ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις την επομένη των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι απαγορευτικές για τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας;
  • Γιατί επισταμένα και σταθερά αποκρύπτουν ότι από τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας ωφελημένο θα βγει το μεγάλο κεφάλαιο, ενώ ο λαός θα πληρώσει τη νύφη;
  • Γιατί αποκρύπτουν ότι έχει αρχίσει το αλισβερίσι για το ξεπούλημα των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στο μεγάλο κεφάλαιο;

Η μεγάλη ευκαιρία, λοιπόν, για ποιους είναι, για το κεφάλαιο ή για το λαό;

Αυτή είναι η εθνική τους υπερηφάνεια, υπερηφάνεια υποταγμένη και εξαργυρωμένη στο μεγάλο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό» επισημαίνει απαντώντας η Ομοσπονδία για να δηλώσει:

«Στην κακοποιημένη εθνική περηφάνια που μας πλασάρουν και θα συνεχίσουν το επόμενο διάστημα, η εργατική τάξη, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, προβάλλει την περηφάνια της αντίστασης στην τρομοκρατία των ισχυρών, της αντίστασης στον περιορισμό των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, που σήμερα το δικαιολογούν στο όνομα της Ολυμπιάδας, αποκρύπτοντας ότι τα μέτρα αυτά είναι επιλογή του κεφαλαίου. Τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στα μεροκάματα και τις συντάξεις, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς, για δωρεάν υγεία, παιδεία.

Αρνούμαστε να γονατίσουμε στους ισχυρούς.

Αρνούμαστε να γίνουμε η καύσιμη ύλη για τα σχέδιά τους.

Αρνούμαστε να εναποθέσουμε ό,τι κερδίσαμε στο βωμό της υλοποίησης των σχεδίων τους». Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία, κάνει σαφές καταλήγοντας:

Δεν είμαστε αντίθετοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε αντίθετοι στους εμπορευματοποιημένους Ολυμπιακούς Αγώνες, που διοργανώνει το κεφάλαιο.

- Είμαστε αντίθετοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες που το τίμημα το πληρώνει ο λαός για να τα κονομήσει το κεφάλαιο.

- Είμαστε αντίθετοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες που δένουν χειροπόδαρα το λαό και εξυπηρετούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστών.

Παλεύουμε, καταλήγει η Ομοσπονδία Οικοδόμων, για Ολυμπιακούς Αγώνες που θα προάγουν τη φιλία και αλληλεγγύη των λαών, την ειρήνη, θα ενισχύουν τα δημοκρατικά και άλλα δικαιώματα των λαών, θα προάγουν τη σωστή άμιλλα ανάμεσα στους αθλητές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ερμαιο των αετονύχηδων ο ΟΕΚ (2010-04-17 00:00:00.0)
Κόκκινα μεροκάματα προσφέρουν οι κομμουνιστές οικοδόμοι (2009-10-21 00:00:00.0)
Θα ξεπεράσει τα 3,5 τρισ. δρχ.! (2004-04-06 00:00:00.0)
«Εγκλημα εκ προμελέτης» (2000-11-25 00:00:00.0)
Δε θυσιάζουμε κατακτήσεις και δικαιώματα ! (2000-05-27 00:00:00.0)
Περηφάνια για το ΟΧΙ των στρατευμένων (1999-04-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ