Σάββατο 3 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΗΛΙΟ
Σε τραγική οικονομική κατάσταση

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα συσσωρευμένα προβλήματα των αγροτών του Πηλίου, είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται: «Οι συχνές ανοιξιάτικες βροχές προκαλούν μεγάλες καταστροφές στις μηλοκαλλιέργειες του Πηλίου. Το σοβαρό αυτό πρόβλημα αναγκάζει τους παραγωγούς να ψεκάζουν τακτικά, προκειμένου να αποφύγουν επανάληψη της περσινής ζημιάς. Αυτό έχει ένα επΙπλέον και σοβαρό μάλιστα οικονομικό κόστος από την αγορά φυτοφαρμάκων, οδηγώντας τους παραγωγούς σε σοβαρά οικονομικά αδιέξοδα.

Με δεδομένο μάλιστα τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην καταβολή των αποζημιώσεων που έχουν να παίρνουν από: Την αφορία έτους 2002 και από τη χαλαζόπτωση - ακόμη εξετάζουν τις ενστάσεις - στους παραγωγούς της Ζαγοράς, αλλά και από την αφορία των κάστανων για το έτος 2003 στους παραγωγούς του Δήμου Μουρεσίου. Η οικονομική κατάσταση των μηλοπαραγωγών του Πηλίου μέρα τη μέρα γίνεται τραγικότερη».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν, τι μέτρα θα πάρει ο υπουργός Γεωργίας, ώστε «να δοθούν άμεσα οι οφειλόμενες αποζημιώσεις και μάλιστα 100% με παράλληλη τροποποίηση για το σκοπό αυτό του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνονται οι παραγωγοί για τις πραγματικές τους ζημιές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ