Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
«Ο αγώνας των Παλαιστινίων είναι και δικός μας»

Ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ για τη δολοφονία του νέου ηγέτη της «Χαμάς», Αμπντέλ Αζίζ αλ Ραντίσι

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) εκφράζει τον αποτροπιασμό της για την εν ψυχρώ δολοφονία του νέου ηγέτη της «Χαμάς», Αμπντέλ Αζίζ αλ Ραντίσι, από την κυβέρνηση του Ισραήλ, 20 μόλις μέρες μετά τη δολοφονία του Σεΐκ Αχμάντ Γιασίν.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός (εγκληματίας πολέμου) μόλις επέστρεψε από την Ουάσιγκτον έχοντας την άμεση στήριξη των ΗΠΑ και άλλων χωρών, συνεχίζει τα τρομοκρατικά χτυπήματα κατά της παλαιστινιακής αντίστασης και συγχαίρει για την εγκληματική πράξη τη στρατιωτική αεροπορία του Ισραήλ.

Ο μαρτυρικός παλαιστινιακός λαός σήμερα βρίσκεται μπροστά στη γενοκτονία και στη φυσική εξόντωσή του. Η νέα αυτή πρόκληση ανοίγει το δρόμο σε αλυσίδα αντιποίνων και ένα νέο «φαύλο κύκλο» αιματοχυσίας στη Μέση Ανατολή.

Οι σκηνές φρίκης που παρακολουθούμε καθημερινά από τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού δεν μπορεί ν' αφήνουν κανέναν αδιάφορο.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, όλους τους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς, τον ελληνικό λαό να συνεχίσουν ποικιλόμορφα την αλληλεγγύη τους στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης. Να συμπαραταχτούν με τον παλαιστινιακό λαό, να σταματήσουν το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, να απαιτήσουν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ. Να υπερασπιστούν το δικαίωμα των Παλαιστινίων να έχουν δική τους πατρίδα.

Ο αγώνας του λαού της Παλαιστίνης είναι και δικός μας αγώνας. Κοινός μας εχθρός είναι ο ιμπεριαλισμός!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ