Τρίτη 20 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Στο ίδιο «τσουβάλι» θύτες και θύματα

Στο ίδιο «τσουβάλι» βάζει η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής και τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό, με χτεσινό ψήφισμα που ενέκρινε η διοίκηση του δήμου (ΝΔ), με τη σύμφωνη γνώμη της μείζονος μειοψηφίας (ΠΑΣΟΚ) αλλά και της παράταξης του Γ. Δημαρά. Ο επικεφαλής της Συμπαράταξης για την Αθήνα, Σπύρος Χαλβατζής, κατέθεσε άλλο ψήφισμα της παράταξης.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ψήφισμα της διοίκησης, «ο Δήμος Αθηναίων καλεί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να αποποιηθούν τη βία ως μέσο επίλυσης διαφορών και να προσέλθουν και πάλι το γρηγορότερο στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων». Σαν να έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης! Και παρακάτω συνεχίζει: «απευθυνόμαστε ιδιαίτερα προς τις αρχές του κράτους του Ισραήλ, για την άσκηση αυτοσυγκράτησης»! Φυσικά, αυτοσυγκράτηση δείχνει όποιος προκαλείται και στην προκειμένη περίπτωση η διοίκηση του δήμου θεωρεί πως το Ισραήλ... προκαλείται από τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού!

Ο Σπ. Χαλβατζής από την πλευρά του τόνισε πως «όταν σε 30 μέρες έχουμε δύο δολοφονίες ηγετών της οργάνωσης Χαμάς τότε όλοι καταλαβαίνουμε πια είναι η κατεύθυνση». Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για "αποποίηση της βίας από τις δύο πλευρές", όταν το Ισραήλ ήταν αυτό που τίναξε στον αέρα όλες τις ειρηνευτικές διαδικασίες». Τέλος, επισήμανε πως «δε γίνεται να μπουν στα ίδια» οι δυνάμεις κατοχής με τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την ελευθερία τους.

Ο επικεφαλής της Συμπαράταξης πρότεινε ψήφισμα όπου ανάμεσα στα άλλα σημειώνεται: «Η δολοφονία του πνευματικού ηγέτη των Παλαιστινίων, Αμντέλ Αζίζ αλ Ραντίθι, είναι η δεύτερη δολοφονία μέσα σε ένα μήνα από τις δυνάμεις της κυβέρνησης του Αριέλ Σαρόν που σαν στόχο έχει να κάμψει το αγωνιστικό φρόνιμα του παλαιστινιακού λαού, που αγωνίζεται να αποκτήσει το δικό του κυρίαρχο κράτος. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ και να δημιουργηθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος». Το ψήφισμα που κατέθεσε η Συμπαράταξη υπερψήφισε και ο Φ. Κουβέλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ