Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Πότε θα δοθούν στους παραγωγούς;

Εκ νέου φέρνει το θέμα στη Βουλή το ΚΚΕ, με δύο Ερωτήσεις του για τις επιδοτήσεις ελαιολάδου

Η καθυστέρηση στις επιδοτήσεις των ελαιοπαραγωγών είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στο κείμενο της Ερώτησης επισημαίνεται ότι «η προσπάθεια της προηγούμενης κυβέρνησης να απορρίψει αυθαίρετα σημαντικές ποσότητες επιδοτούμενου ελαιολάδου για να προσαρμόσει τη συνολική επιδοτούμενη παραγωγή εσοδείας 2002 - 03 στην απαράδεκτα χαμηλή ποσόστωση των 419,5 χιλ. τόνων που αποδέχτηκε στην ΕΕ έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε πολλούς ελαιοπαραγωγούς της χώρας.

Στο νομό Μαγνησίας, αν και έχει περάσει 1,5 χρόνος, 1.000 αγρότες δεν έχουν πάρει καθόλου επιδότηση και 3.000 αγρότες έχουν πάρει μόνο το 40% της επιδότησης. Πριν τις εκλογές στελέχη της σημερινής κυβέρνησης υπόσχονταν στους ελαιοπαραγωγούς άμεση καταβολή των προκαταβολών σε όλη την πραγματική παραγωγή;

Καταλήγοντας οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν:

  • Θα επιδοτηθεί όλη η πραγματική παραγωγή ελαιολάδου.
  • Θα καταβληθεί στους αγρότες της Μαγνησίας άμεση η επιδότηση σε όλη την πραγματική παραγωγή;

Ανάλογη Ερώτηση κατέθεσαν επίσης και οι βουλευτές του Κόμματος, Στ. Σκοπελίτης και Αγγ. Τζέκης, όπου γίνεται ειδική αναφορά στους ελαιοπαραγωγούς του νομού Λέσβου, στους οποίους δεν έχει αποδοθεί μέχρι σήμερα το 40% που δικαιούνται, ενώ σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι τιμές πώλησης του λαδιού της συγκεκριμένης παραγωγικής περιόδου (2002 - 2003) τους έχει δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ