Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ
Να επισπευστούν οι διαδικασίες καταβολής

Παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Γ. Πατάκη

Την παρέμβαση του προέδρου του Κοινοβουλίου ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των Ελλήνων αγροτών, ζήτησε με προ ημερησίας διατάξεως παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Πατάκης.

Πιο συγκεκριμένα, στην παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ υπογραμμίζονται τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

θα ήθελα να θέσω υπόψη του Σώματος και να ζητήσω την άμεση παρέμβασή σας για ένα εξαιρετικά σημαντικό θέμα που αφορά την επιβίωση τον Ελλήνων αγροτών οι οποίοι βρίσκονται πραγματικά στο χείλος της καταστροφής.

Η δριμύτατη κακοκαιρία που έπληξε την Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές του αγροτικού κεφαλαίου (φυτικού, έγγειου κλπ.) σε όλη τη χώρα, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα επιβίωσης στους πληγέντες αγρότες οι οποίοι απειλούνται με χρεοκοπία εάν δε ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα.

Ζητώ, κύριε πρόεδρε, την παρέμβασή σας προκειμένου να επισπευστούν οι χρονοβόρες κοινοτικές διαδικασίες έγκρισης για την καταβολή αποζημιώσεων και οικονομικής ενίσχυσης στους Ελληνες αγρότες, όπως έγινε για Γαλλία, Ισπανία, Μάλτα, ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία και οι πληγέντες αγρότες να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ