Τετάρτη 21 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Θα σταματήσουν οι διώξεις των αγροτών;

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης - Τροφίμων και Δικαιοσύνης

Να σταματήσουν οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων της αγροτιάς και να παύσουν οριστικά και αμετάκλητα οι αγωγές του ΟΣΕ κατά των αγροτών, ζητά το ΚΚΕ με παρέμβασή του στη Βουλή. Σε Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Αντώνης Σκυλλάκος, προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης - Τροφίμων και Δικαιοσύνης, καλείται η κυβέρνηση να απαντήσει ξεκάθαρα για το τι ενέργειες θα κάνει σχετικά για να μπει επιτέλους ένα τέρμα.

Στο κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης τονίζονται τα παρακάτω: «Η προηγούμενη κυβέρνηση για να καταστείλει τις κινητοποιήσεις των αγροτών που αγωνίζονταν ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, ποινικοποίησε τους αγώνες της αγροτιάς, με αποτέλεσμα χιλιάδες αγρότες σέρνονται στα αγροτοδικεία και ο κρατικός ΟΣΕ να διεκδικεί τεράστιες αποζημιώσεις.

Κάτω από τη γενική κατακραυγή αναγκάστηκε το 1999 με το άρθρο 25 του Ν. 2721/99 να εξαλείψει το αξιόποινο και να παύσει την ποινική δίωξη των αδικημάτων που φέρονταν ότι εκτέλεσαν κατά τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Ομως σήμερα και πάλι μαζικά σέρνονται στα αγροτοδικεία οι αγρότες που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις μετά την ψήφιση του παραπάνω νόμου και ο ΟΣΕ ενεργοποίησε τις αγωγές κατά των αγροτών που είχε κάνει για τις κινητοποιήσεις πριν την ψήφιση του παραπάνω νόμου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ