Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι προθεσμίες για τις φορολογικές δηλώσεις

Στις 4 του Μάη αρχίζουν να «τρέχουν» οι καταληκτικές προθεσμίες για τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Η αρχή θα γίνει με όσους έχουν ΑΦΜ που λήγει στο ψηφίο 1. Ανάλογα πάντα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ οι προθεσμίες φτάνουν μέχρι και την 1η Ιούνη του 2004.

Υπενθυμίζεται, ότι οι φορολογούμενοι, δε θα επισυνάπτουν μαζί με τη φορολογική τους δήλωση τις αποδείξεις για τις οικογενειακές δαπάνες (αναγνωρίζονται δαπάνη αξίας 500 ευρώ) τις οποίες όμως είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν στο αρχείο τους για 5 χρόνια (μέχρι το έτος 2007).

Λάθος του TAXIS

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί στο TAXISnet περίπου 900.000 φορολογούμενοι. Σημειώνεται πως κατά το 2003 υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά περίπου 150.000 δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και φέτος περίπου 200.000 δηλώσεις ΦΠΑ. Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται πως σε εξέλιξη βρίσκονται σχετικές διαδικασίες διαγωνισμών για την περαιτέρω αναβάθμιση του TAXISnet και του TAXIS. Τέλος, χαρακτηρίζεται «μεμονωμένο περιστατικό», η αποστολή σε τρίτο πρόσωπο των απόρρητων κωδικών πρόσβασης στο TAXIS ενός φορολογουμένου που ζήτησε να «πιστοποιηθεί» στο ηλεκτρονικό σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ