Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΓΣΕΒΕΕ
Δεδομένη η εφαρμοζόμενη πολιτική

Παρέμβαση της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ με επιμέρους και γενικές τοποθετήσεις, αυστηρά περιορισμένες στα όρια της υφιστάμενης κυβερνητικής πολιτικής

Την ίδια στιγμή που τα προβλήματα των μικρών Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων οξύνονται λόγω της κοινής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, η διοίκηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας επιχειρεί να παρέμβει στο πρόβλημα με γενικές τοποθετήσεις που όχι μόνο αφήνουν αυτή την πολιτική στο απυρόβλητο, αλλά περιορίζουν τις όποιες «λύσεις» στα όρια που αυτή ορίζει, ενισχύοντάς την!

Την περασμένη Πέμπτη, λίγο καιρό μετά την επίσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης στη ΓΣΕΒΕΕ - όπου με «άνεση» ο υπουργός Δ. Σιούφας ζήτησε να του ιεραρχήσουν πέντε προβλήματα για να δρομολογηθεί η λύση τους μέσα στο 2004 - πραγματοποιήθηκε στη ΓΣΕΒΕΕ σύσκεψη με τη συμμετοχή των γενικών γραμματέων του υπουργείου. Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν η συμφωνία ότι πρέπει να υπάρχει... ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας ΓΣΕΒΕΕ και γενικών γραμματέων πάνω στα τρέχοντα προβλήματα. Το υπόμνημα που παρέδωσε στους γενικούς γραμματείς η Συνομοσπονδία εστιάζει σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον αναπτυξιακό νόμο, τη χωροθέτηση - αδειοδότηση, το Ταμείο Εγγυοδοσίας, τον ΕΟΜΜΕΧ και άλλα.

Η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί ότι με τη συμμετοχή της στην αναθεώρηση του αναπτυξιακού νόμου, τη διευκόλυνση συμμετοχής των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στα κοινοτικά προγράμματα και τη... διατήρηση μέτρων όπως το «αφορολόγητο αποθεματικό επενδύσεων», οι ΕΒΕ θα δουν... «άσπρη μέρα». Επιμένοντας στις επιμέρους παρατηρήσεις και τροποποιήσεις απέναντι σε μια πολιτική πρακτική που στοχεύει στον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων, η ΓΣΕΒΕΕ αξιώνει τη μείωση της... γραφειοκρατίας και του χρόνου απόδοσης των χρημάτων.

Στο ίδιο πνεύμα, αναφορικά με τη χωροθέτηση, στο υπόμνημα γίνεται λόγος για «δυσκολίες», ανάγκη «προβληματισμού», «λειτουργικότερο νομοθετικό πλαίσιο». Ζητείται επίσης η μετεξέλιξη του ΕΟΜΜΕΧ σε παρατηρητήριο ΜΜΕ. Για το Ταμείο Εγγυοδοσίας, η συνοπτική θέση της ΓΣΕΒΕΕ είναι να αρθούν τα εμπόδια συνεργασίας με το τραπεζικό σύστημα. Απέναντι στην ασυδοσία των πολυκαταστημάτων αντιτάσσει τη θέση για «επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία τους». Για τις εκπτώσεις και τις προσφορές είναι χαρακτηριστική η θέση που επιτρέπει προσφορές για 4 μήνες το χρόνο.

Με τίτλους είναι η αναφορά της ΓΣΕΒΕΕ για: παραεμπόριο, επαγγελματικές μισθώσεις, Εμπορικό Μητρώο, Επιμελητηριακή νομοθεσία, συνδικαλιστικό πόρο και την πρόσβαση των μικρών επιχειρήσεων στις... Κρατικές Προμήθειες!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ