Σάββατο 24 Απρίλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Αλλη κυβέρνηση, ίδια προπαγάνδα...

Θριαμβολογιών συνέχεια αποτέλεσε η χτεσινή μέρα για την ελληνική κυβέρνηση, αναφορικά με τη νέα αντιαγροτική αναθεώρηση των καθεστώτων στήριξης των μεσογειακών προϊόντων, επιβεβαιώνοντας έτσι με τον πλέον χειροπιαστό τρόπο, ότι η συνέχιση της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, είναι κάτι περισσότερο από δεδομένη. Στα πλαίσια αυτά κινήθηκαν οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Τσιτουρίδη, ο οποίος εξέφρασε «την απόλυτη ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης» επειδή «όλα τα αιτήματά μας έγιναν δεκτά».

Αναφερόμενος στα... επιτεύγματα της ελληνικής αντιπροσωπείας στο Εκτακτο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, που διεξήχθη στο Λουξεμβούργο την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη, ο υπουργός χαρακτήρισε ως «ιδιαιτέρως επιτυχή την έκβαση» του Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντάς το ως «μία μάχη την οποία κερδίσαμε». Εχοντας όλο το προηγούμενο διάστημα προετοιμάσει το κλίμα, μέσω του φίλα προσκείμενου Τύπου, περί «διαμόρφωσης αρνητικού κλίματος στους κόλπους της ΕΕ», προσπάθησε επίσης να παρουσιάσει τις επιμέρους τεχνικές μικροαλλαγές των αρχικών προτάσεων της Επιτροπής, ως... μεγάλη κυβερνητική επιτυχία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και ο υφυπουργός Γεωργίας Β. Μπασιάκος, ο οποίος, πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα την προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, έφτασε στο σημείο να πει ότι με το νέο καθεστώς για τα μεσογειακά προϊόντα οι Ελληνες αγρότες θα εισπράττουν ακόμα περισσότερα κονδύλια, προσθέτοντας επιπλέον ότι θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κέρδος. Οσο δε για τη μείωση της καλλιέργειας βαμβακιού ο Β. Μπασιάκος, αρκέστηκε να ρίξει την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση, καλώντας όμως τους Ελληνες παραγωγούς να «προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα».

Φυσικά, μαέστρος της... πανηγυρικής συμφωνίας, δε θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΕ της ΝΔ, επισήμανε τη «σημαντική επιτυχία» της ελληνικής αντιπροσωπείας έπειτα από τη «συστηματική και σχεδιασμένη στρατηγική πολλών εβδομάδων» την οποία ακολούθησε η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός της χώρας, συνεχίζοντας το σύντομο «πανηγυρικό» του, είπε ότι «το σύνολο των αιτημάτων μας που αφορούσαν στη βελτίωση των προτάσεων που βρήκαμε για τα βασικά, γεωργικά προϊόντα για τη χώρα μας, όπως είναι ο καπνός, το βαμβάκι, το λάδι, έγιναν αποδεκτά από το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ