Σάββατο 15 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παριστάνει τον ανήξερο

Ποινική δίωξη για δωροδοκία για νόμιμες πράξεις σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε χτες ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Πειραιά Ευθ. Λιόγκας σε βάρος του γιατρού και διευθυντή της μαιευτικής κλινικής του Τζάνειου νοσοκομείου Πειραιά Ηρακλή Παπαγεωργίου. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, αλλά ζήτησε και έλαβε τριήμερη αναβολή για την ερχόμενη Δευτέρα. Ο γιατρός κατηγορείται πως ζήτησε και πήρε από συγγενείς ασθενούς το ποσό των 250 χιλιάδων δραχμών προκειμένου να τη χειρουργήσει. Σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τις κατηγορίες συκοφαντίες και για τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα που βρέθηκαν στην τσέπη του, δήλωσε πως «νόμιζα ότι ήταν αναπτήρας».

Χτες το ΔΣ του νοσοκομείου μέσα από έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να θέσει σε αργία τον παραπάνω γιατρό, να τον αντικαταστήσει από τις επιτροπές στις οποίες συμμετείχε και να διατάξει τη διεξαγωγή Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για την εν γένει λειτουργία της κλινικής που προΐστατο ο κατηγορούμενος γιατρός.

Το περιστατικό αυτό, αλλά και γενικότερα τα φακελάκια σε δημόσια νοσοκομεία καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ