Σάββατο 15 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Σκιαμαχίες για τις ιδιωτικοποιήσεις

Μια πανθομολογούμενη κατάσταση, αυτή της παραοικονομίας στα δημόσια νοσοκομεία, που συντηρείται από την πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, ακριβώς γιατί διευκολύνει την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, φαίνεται να χρησιμοποιεί σαν ευκαιρία ο νέος υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος, για να εκφράσει για μια ακόμα φορά την προσήλωση της κυβέρνησης στην ανατροπή του ΕΣΥ, την οποία ονομάζει μεταρρύθμιση.

Με μια τακτική αναγνωρίσιμη πια από τη θητεία του σε άλλες κυβερνητικές θέσεις ο Αλ. Παπαδόπουλος άφησε χτες να διαρρέει στους δημοσιογράφους η κενολογία πως είναι έτοιμος να συγκρουστεί με κατεστημένες αντιλήψεις. Αφήνοντας, δηλαδή, στην άκρη το κύριο πρόβλημα στο χώρο της υγείας, που είναι ο ίδιος ο αντιλαϊκός προσανατολισμός της κυβερνητικής πολιτικής, ο υπουργός προβάλει ως εχθρό τη γραφειοκρατία ή γενικώς και αορίστως κάποια σκοτεινά συμφέροντα που υποτίθεται πως φταίνε για τα ράτζα στους διαδρόμους. Στην πράξη αυτό που πρέπει να αναμένεται είναι η παραπέρα αφαίρεση δικαιωμάτων τόσο των εργαζομένων στη δημόσια υγεία, όσο και των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Ως προς την κατανομή αρμοδιοτήτων ανάμεσα στα μέλη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ο υπουργός θα ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με τα ζητήματα του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και με το νομοθετικό έργο του υπουργείου, ενώ οι δύο υφυπουργοί θα ασχοληθούν με θέματα της καθημερινότητας στο χώρο της υγείας. Τον τομέα της Πρόνοιας θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα ο Δ. Θάνου, ενώ η Χρ. Σπυράκη θα αναλάβει τον τομέα της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ