Σάββατο 15 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οικοπεδοποιούν το Αλσος Ριζάρη

Την καθημερινή και συστηματική υποβάθμιση του Αλσους Ριζάρη καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή για τη σωτηρία του Αλσους.

Η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι οι ενέργειες υποβάθμισης είναι σκόπιμες, προκειμένου «να το "αναβαθμίσουν" με την οικοδόμησή του». Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι προετοιμάζεται η ανέγερση του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης του Ιδρύματος Γουλανδρή. Ακόμα τμήμα του άλσους παραμένει περιφραγμένο για το εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ, παρόλο που οι εργασίες έχουν τελειώσει, ενώ, ταυτόχρονα, ετοιμάζεται επέκταση της Πινακοθήκης στον περιβάλλοντα χώρο πρασίνου και το σκάμμα στη γωνία Ριζάρη και Β. Κωνσταντίνου παραμένει ανοιχτό, αποτελώντας εστία μόλυνσης.

Η Επιτροπή ζητά να μην οικοδομηθούν οι χώροι πρασίνου, να καθαριστεί το Αλσος, να απομακρυνθεί το ΜΕΤΡΟ και να μπαζωθεί και να δεντροφυτευτεί το σκάμμα. Επίσης, η Επιτροπή αποφάσισε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ώστε να ακυρωθεί η κοινή απόφαση των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, που παραχωρεί το χώρο του Αλσους στο Ιδρυμα Γουλανδρή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ