Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΙΓΗΡΙΑ
Εκατοντάδες τα θύματα βίας

ΑΜΠΟΥΤΖΑ.- Σε πεντακόσιους έως εξακόσιους νεκρούς υπολόγισε χτες εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στην κεντρική πόλη της Νιγηρίας, Γέλουα, τον απολογισμό των επιθέσεων που σημειώθηκαν στις αρχές της βδομάδας μεταξύ ενόπλων μελών της κοινότητας των Τάροκ (Χριστιανοί στην πλειοψηφία τους) έναντι της κοινότητας των (ως επί το πλείστον Μουσουλμάνων) Χάουζα -Φουλάνι.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, εξαιτίας των αιματηρών γεγονότων, περισσότεροι από 7.500 κάτοικοι της πόλης και των γύρω χωριών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν ως χτες τα σπίτια τους. Επιπλέον, οι αρχές ανεβάζουν σε αρκετές χιλιάδες τα σπίτια, καταστήματα και τζαμιά της πόλης που πυρπολήθηκαν από ενόπλους της κοινότητας των Τάροκ.

Μπροστά στον κίνδυνο οι σφαγές μεταξύ διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων στη Γέλουα να μεταλαμπαδευτούν σε άλλα σημεία της χώρας, η κυβέρνηση του Προέδρου της Νιγηρίας, Ολουσενγκούν Ομπασάντζο, άσκησε χτες πιέσεις στην ηγεσία Χριστιανών και Μουσουλμάνων της Γέλουα προκειμένου να συγκροτηθεί επιτροπή που θα καταλήξει σε σχέδιο για την αποτροπή παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ