Σάββατο 8 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕ - ΣΕΡΒΙΑ - ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ
Πιέσεις Πάτεν σε Βελιγράδι και Πρίστινα...

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.--

Νέες «απειλές» περί «ευρωπαϊκής απομόνωσης» της Σερβίας - Μαυροβουνίου, εάν δεν προωθήσει «τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις», εκτόξευσε χτες ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Εξωτερικές Σχέσεις, Κρις Πάτεν, ενόψει της διήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει την επόμενη βδομάδα σε Βελιγράδι και Πρίστινα.

Αφορμή για τις δηλώσεις Πάτεν αποτέλεσε η πρόσφατη επιστολή που απέστειλε ο προεδρεύων δικαστής του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία Θίοντορ Μίρον, με την οποία επέκρινε το Βελιγράδι για την απροθυμία του να συνεργαστεί με τις αρχές της Χάγης επειδή «δε δίνει κρατικά ντοκουμέντα και αρχεία» και επειδή δεν έχει βοηθήσει στις συλλήψεις των κατηγορουμένων πρώην ηγετών των Σερβοβόσνιων Ράντοβαν Κάρατζιτς και Ράτκο Μλάντιτς.

Ο Πάτεν δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει στις δηλώσεις του και το Κοσσυφοπέδιο, για το οποίο είπε πως η περαιτέρω βοήθεια της ΕΕ «που είναι ο μεγαλύτερος δωρητής της περιοχής», θα εξαρτηθεί από την «τήρηση σκληρής γραμμής έναντι όσων τοπικών αρχών προωθούν τη βία». «Δεν πρέπει να επιτραπεί στους βίαιους ριζοσπάστες να γίνουν εκείνοι που θα τινάξουν στον αέρα το καλύτερο μέλλον που όλοι οι Κοσσοβάροι αξίζουν»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ