Τρίτη 18 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΔ ΚΟΝΓΚΟ
Δεκάδες νεκροί από έκρηξη στο αεροδρόμιο

ΚΙΝΣΑΣΑ.-

Θλιβερός ο απολογισμός της έκρηξης που εκδηλώθηκε προχτές σε αποθήκη όπλων που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της ΛΔ Κονγκό, Κινσάσα. Σύμφωνα με τοπικές νοσοκομειακές πηγές, ο αριθμός των νεκρών που προκλήθηκε από τις επί 45 λεπτά απανωτές εκρήξεις ανέρχεται σε 101, ενώ ο αριθμός των τραυματιών ξεπερνά τους 200!

Νοσοκομειακές πηγές εκφράζουν φόβους πως ο αριθμός των θυμάτων της έκρηξης θα αυξηθεί μέσα στις προσεχείς μέρες καθώς το 50% των τραυματιών νοσηλεύονται σε «πολύ κρίσιμη κατάσταση».

Σύμφωνα με αρχές του αεροδρομίου της Κινσάσα, η αιτία του κακού οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε βραχυκύκλωμα που προκάλεσε πυρκαγιά στην αποθήκη όπλων του τελωνείου. Η φωτιά επεκτάθηκε μέσα σε ελάχιστη ώρα σε παρακείμενο φορτίο πυρομαχικών, με συνέπεια εκτός από το μεγάλο αριθμό θυμάτων, να καταστραφούν τρία αεροσκάφη (εκ των οποίων το ένα ήταν ένα Μπόινγκ 707 των νιγηριανών αερογραμμών), καθώς και σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων του τελωνείου. Ο τελευταίος επιζών ανασύρθηκε προχτές κάτω από τόνους ερειπίων και μετά από τριάνταωρες προσπάθειες των σωστικών συνεργείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ