Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
Οι περικοπές οδηγούν σε απορύθμιση

Προβλήματα στην ασφαλή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων και περικοπές στα απαραίτητα προγράμματα εφημερίας, δημιουργεί η περιοριστική οικονομική πολιτική για την Υγεία που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις.

Στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» οι γιατροί ξεκίνησαν προειδοποιητική αναστολή της λειτουργίας καίριων τμημάτων όπως του Κυτταρολογικού (καλύπτει πολλά περιφερειακά νοσοκομεία) και του Παθολογοανατομικού, ενώ περιόρισαν και τη λειτουργία του μοναδικού τμήματος της Πυρηνικής Ιατρικής και του Νεογνολογικού και Ανοσολογικού Τμήματος. Οπως υπογραμμίζουν, τις τελευταίες μέρες παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα εξαιτίας των περικοπών με αποτέλεσμα σημαντικά τμήματα να οδηγούνται σε υπολειτουργία ή σε μη ασφαλή λειτουργία.

Κινητοποιήσεις στο Ρέθυμνο

Για δεύτερη βδομάδα συνεχίζουν την αποχή από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.

Οι γιατροί διαμαρτύρονται για τις περικοπές στο πρόγραμμα των εφημεριών και ζητούν από το υπουργείο Υγείας συμπληρωματική χρηματοδότηση που να εξασφαλίζει την επαρκή κάλυψη των κλινικών και τμημάτων και αξιοπρεπή αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας τους.

Η Γενική Συνέλευση των γιατρών αποφάσισε τη συνέχιση της κινητοποίησης μέχρι να υπάρξει σαφής δέσμευση από το υπουργείο Υγείας για την καταβολή του αναγκαίου χρηματικού ποσού, όπως αυτό προσδιορίζεται στο υπόμνημα της διοίκησης προς το υπουργείο Υγείας.

Με το αίτημα της συμπληρωματικής χρηματοδότησης συμφωνεί και το Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

  • Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας Νικ. Κακλαμάνη για την άμεση αντικατάσταση της Συντονίστριας του Κέντρου Υγείας Σπάτων (ΚΥ) Α.Χ. Καλατζή ζητούν οι γιατροί του. Σε απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης οι γιατροί επισημαίνουν ότι «η υπηρεσιακή συμπεριφορά της κ. Συντονίστριας διαταράσσει τη σωστή λειτουργία σε τέτοιο βαθμό, ώστε να παρεμποδίζει σημαντικά, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά, την απρόσκοπτη τέλεση του ιατρικού μας λειτουργήματος».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ