Τρίτη 18 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Πλαίσιο συναίνεσης και υποταγής

Σε ένα κοινό πλαίσιο αιτημάτων κατέληξαν στο χτεσινό Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» - ενόψει των συλλογικών διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση - υποταγμένο στη λογική του εφικτού και της συναίνεσης, στηρίζοντας για άλλη μια φορά τις αντεργατικές πολιτικές. Αιτήματα που θα τα «διεκδικήσει», όπως πάντα, στα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου».

Από την άλλη μεριά, η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση (ΤΑΔΗΣΥ) κατέθεσε το δικό της ταξικό πλαίσιο αιτημάτων, με μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και πρόβαλε την ανάγκη οργάνωσης απεργιακών κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση αυτών των αιτημάτων. Τα αιτήματα είναι τα εξής: Γνήσιες ΣΣΕ, 1.100 ευρώ κατώτατο μισθό, σύνταξη το 80% του τελευταίου μισθού, σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, πλήρη - μόνιμη - σταθερή εργασία για όλους, κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων κ.ά.

Η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ με την πρότασή της ακολουθεί και πάλι την τακτική της πλήρους αγωνιστικής αδράνειας, δίνοντας και στην κυβέρνηση της ΝΔ τη δυνατότητα να εφαρμόζει ανενόχλητα την αντεργατική πολιτική. Μιλά και πάλι για νέο μισθολόγιο, ζητά αναβάθμιση όλων γενικά των δημοσίων υπηρεσιών (ακόμα και αυτών που προορίζονται για την καταστολή των αγώνων των εργαζομένων), ενώ δεν απορρίπτει το ΠΔ του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους και ούτε απαιτεί την κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ