Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Σκέψου...

Ανθρωπε, σκέψου!

ΑΝ πεις «το κακό είναι αλλού», ετοιμάσου να το δεις παντού. Σήμερα ματώνουν οι γειτονιές της Παλαιστίνης, αύριο το αίμα θα πλημμυρίσει τις γειτονιές του κόσμου. ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ.

ΑΝ αφήσεις τον πόνο και την οδύνη να παραλύσουν την ψυχή σου, δύσκολα θα συνέλθεις. Οι δολοφόνοι είναι άγριοι για να φοβίζουν και κυνικοί για ν' αποθαρρύνουν. ΚΟΙΤΑΞΕ ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ.

ΑΝ γελαστείς να τα βάλεις μόνο με τους εγκληματίες, θα χάσεις και τη μάχη και τον πόλεμο. Το αίτιο που τους γεννά και τους θρέφει χρειάζεται να αρθεί. ΚΟΨΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΡΙΖΑ.

*****

Α νθρωπε, τόλμα!

ΑΝ κρυφτείς στην κρυψώνα της μοναξιάς σου, μπορεί να γλιτώσεις από τις αδέσποτες, αλλά θα σε βρει η «δική» σου. ΦΑΝΕΡΩΣΟΥ κι ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ.

ΑΝ βολευτείς στην πρόσκαιρη κι απατηλή ησυχία σου, λάθεψες κι αλίμονό σου. Σαν έρθει η ώρα του δικού σου μαρτυρίου, θα 'σαι μόνος στο δρόμο για τον Γολγοθά κι ευάλωτος. ΟΡΘΩΣΟΥ και ΠΡΟΧΩΡΑ.

ΑΝ προσπαθείς με τις φωνές ν' αντισταθείς, να ξέρεις πως δε φτάνει. Είναι η ώρα της δράσης και του σκληρού αγώνα. ΣΗΚΩ και ΠΟΛΕΜΑ.

*****

Α νθρωπε, θυμήσου!

ΑΝ επιτρέψεις να σου στερήσουν το χαμόγελο για τη ζωή, την ελπίδα για το μέλλον, την πίστη στο όνειρο, σε νίκησαν πριν σε χτυπήσουν. Αυτό θέλουν, για να σ' έχουν στο χέρι τους. ΜΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ.

ΑΝ αποδεχτείς την απαισιοδοξία και την απελπισία που σου προσφέρουν, σ' έφεραν στα μέτρα τους. Σε θέλουν πιστό του «κισμέτ», για να σε κρατούν έρμαιο της δύναμής τους. ΜΗ ΧΑΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.

ΑΝ ξεχάσεις την Παλαιστίνη και το Ιράκ, το Αφγανιστάν και τη Γιουγκοσλαβία, είναι σαν να τους δίνεις την τσάπα ν' ανοίξουν κι αλλού «λάκκους ανθρώπων». Τη μνήμη φοβούνται, όσο και τη Νέμεση. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ