Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«Μεταλλαγμένη υποκρισία»

«

Μεταλλαγμένα προϊόντα: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ», είναι ο τίτλος του προεκλογικού φυλλαδίου που διακινεί ο ΣΥΝ, με στόχο να εκμεταλλευτεί αυτό το σοβαρό θέμα και να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Στο εσωτερικό του φυλλαδίου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Είναι ριζικά αντίθετος στα "μεταλλαγμένα", γιατί: Αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου το γεωφυσικό ανάγλυφο, ο μικρός και πολυτεμαχισμένος κλήρος, ευνοούν την επιμόλυνση των συμβατικών και βιολογικών καλλιεργειών, από τη συνύπαρξή τους με τις μεταλλαγμένες».

Με δυο λόγια, στο φυλλάδιο ο ΣΥΝ λέει ότι δεν μπορούν να συνυπάρξουν οι μεταλλαγμένες με τις συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες. Ομως, πριν από λίγους μήνες, στο Ευρωκοινοβούλιο, ψήφισε ακριβώς αντίθετα από αυτά που διαπιστώνει στο προεκλογικό φυλλάδιο. Ψήφισε τον κανονισμό για τη συνύπαρξη των μεταλλαγμένων με τις συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες, με την πρόφαση ότι έτσι προστατεύονται οι συμβατικές και βιολογικές καλλιέργειες.

Ασφαλώς, δεν πρόκειται για κακή στιγμή ή σύγχυση. Αλλά για χαρακτηριστική περίπτωση διγλωσσίας, που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που θέλει να πατάει σε δύο βάρκες. Με την αντιφατική του θέση, ο ΣΥΝ δε θέλει να βάλει εμπόδια στις αποφάσεις της ΕΕ και να συγκρουστεί με τις πολυεθνικές. Ταυτόχρονα, όμως, θέλει να φαίνεται και όχι να είναι, ευαίσθητος σε ζητήματα δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος, επειδή έτσι νομίζει ότι ψαρεύει σε θολά νερά. Ομως, ο ελληνικός λαός έχει χορτάσει από υποκρισία και διγλωσσία, γι' αυτό και στις επικείμενες ευρωεκλογές θα πληρώσει το ΣΥΝ με το ανάλογο νόμισμα.


Γ. Σ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ