Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ
«Κόκκινο» σε πορείες - κινητοποιήσεις

Με πρόσχημα τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ταφόπλακα στις εργατικές κινητοποιήσεις και στις πορείες εργαζομένων στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, με πρόσχημα την τέλεσή τους, είναι διατεθειμένη να βάλει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χ. Πολυζωγόπουλος, μετά τη συνάντησή του χτες με την δήμαρχο Αθηναίων Ντ. Μπακογιάννη, διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί, ώστε να μη γίνουν πορείες εργαζομένων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σε κοινή γραμμή με την δήμαρχο, περιέβαλε τους Ολυμπιακούς Αγώνες των πολυεθνικών με το γνωστό «εθνοκεντρικό» μανδύα, επανέλαβε τις γνωστές διακηρύξεις περί «εθνικής πρόκλησης» και για το «μεγάλο στοίχημα δεκαετιών».

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, «αν η ΓΣΕΕ θα συνεργαστεί, ώστε να αποφευχτούν οι πορείες κατά τη διάρκεια των ΟΑ», ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ απάντησε ορθά - κοφτά: «Και αυτό»..!

Δηλαδή, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις τις μέρες των Αγώνων! Να υπενθυμίσουμε σ' αυτό το σημείο πως και η Ντ. Μπακογιάννη είχε εκφράσει αντίστοιχες απόψεις πριν από λίγες μέρες, ζητώντας - ουσιαστικά - την απαγόρευση των κινητοποιήσεων τις μέρες των Αγώνων...

Κατά τα άλλα, μετά τη συνάντηση, που έγινε στα γραφεία της ΓΣΕΕ, η Ντ. Μπακογιάννη ανέδειξε για μια ακόμη φορά το νέο ρόλο που προετοιμάζει για την Αυτοδιοίκηση, αφού ζήτησε από την ηγεσία της Συνομοσπονδίας «κοινές δράσεις για να διευκολύνουμε τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι η εξεύρεση εργασίας». Παράλληλα, προανήγγειλε, ακόμη στενότερη συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, η οποία θα κορυφωθεί μετά τους ΟΑ.

Και βέβαια, όπως πάντα σε τέτοιες συναντήσεις, όπου συμμετέχουν οι θιασώτες του «εθνικού στόχου», έλειπαν τα προβλήματα των εργαζομένων της πόλης, τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπεί η ΓΣΕΕ. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δεν έκανε την παραμικρή αναφορά, στις δυσβάστακτες συνθήκες όπου εργάζονται στους κλάδους που σχετίζονται με τους Ολυμπιακούς, στα εγκλήματα που έχουν διαπραχθεί στις κατασκευές των Ολυμπιακών έργων, στην εντατικοποίηση και υπερεκμετάλλευση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, στο εμπόριο και στις υπηρεσίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ