Πέμπτη 27 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Σταθερή δουλιά για όλους

Συλλαλητήριο και συναυλία σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 το απόγευμα

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατεβαίνουν σήμερα στην Αθήνα οι συμβασιούχοι από διάφορους κλάδους, απαιτώντας την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) και το δικαίωμά τους στη μόνιμη, σταθερή και πλήρη δικαιωμάτων εργασία. Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 μ.μ., όπου και θα πραγματοποιηθεί συναυλία.

Της σημερινής συγκέντρωσης προηγήθηκε η χτεσινή πανελλαδική 24ωρη απεργία των συμβασιούχων στα ΑΕΙ - ΤΕΙ με τη στήριξη των μόνιμων που έκαναν στάσεις εργασίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμβασιούχοι στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο προχώρησαν στην κατάληψη του κτιρίου που στεγάζει τις υπηρεσίες του Δημοσίου και της Ερευνας στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Σήμερα οι συμβασιούχοι του νομού Καρδίτσας κάνουν συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 8 το απόγευμα

Οι συμβασιούχοι όλων των κλάδων στις 3 Ιούνη προχωρούν σε πανελλαδική 24ωρη απεργία με τα παραπάνω αιτήματα. Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η προσπάθεια χειραγώγησης των συμβασιούχων από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η απεργία θα γίνει σύμφωνα με αυτά που ζητάει η ΟΚΕ, τα οποία όμως έρχονται σε αντίθεση με τα αιτήματα των συμβασιούχων.

Το ΠΔ των εξαιρέσεων και των αποκλεισμών....

Το σχέδιο ΠΔ που παρουσίασε το υπουργείο Εσωτερικών και το οποίο έχει στείλει από την περασμένη Τρίτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ελεγχθεί είναι το ίδιο, πέρα από μικρές διαφοροποιήσεις, και διατηρεί τον αντεργατικό του χαρακτήρα. Οι προϋποθέσεις - εμπόδια που θέτει η κυβέρνηση της ΝΔ διαιωνίζουν το καθεστώς πολιτικής και εργασιακής ομηρίας, αφού αποκλείουν τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβασιούχων από το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε το κριτήριο των λεγόμενων «πάγιων και διαρκών» αναγκών που συνοδεύεται από το εξαιρετικά αόριστο όρο «δημόσιο συμφέρον» και τα οποία δίνουν τη δυνατότητα αυθαίρετων κρίσεων από τα αρμόδια όργανα. Ακόμα και τα πολλαπλά επίπεδα κρίσεων από μόνα τους συνιστούν ένα συνεχές φιλτράρισμα αποκλεισμών. Οσο για τις δημοτικές επιχειρήσεις φθάνει μόνο να πούμε ότι οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ξεκαθαρίσει ότι δε θα γίνουν μονιμοποιήσεις, αν δε δοθούν από το κράτος τα ανάλογα κονδύλια και η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να τα δώσει!

  • Παρέμβαση δήθεν υπέρ των συμβασιούχων έκανε χτες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλος στο ΣτΕ, λες και δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που έφτιαξε και γιγάντωσε το στρατό των χιλιάδων εργαζόμενων ομήρων. Η παρέμβασή του κινήθηκε στα πλαίσια των θέσεων της ΟΚΕ που δεν αμφισβητεί την ουσία του ΠΔ το οποίο αποκλείει τη συντριπτική πλειοψηφία συμβασιούχων και απλώς επιδιώκει μια μικρή διεύρυνση των όρων του.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι ρητορείες των δημαγωγών (2009-11-20 00:00:00.0)
Φρενάρουν τους αγώνες των εργαζομένων (2006-11-25 00:00:00.0)
Διεκδικούν μόνιμη δουλιά και αξιοπρεπή ζωή (2004-06-02 00:00:00.0)
Μουσική... διαμαρτυρία (2004-05-28 00:00:00.0)
Το πρώτο τεστ (2004-05-27 00:00:00.0)
Ρύθμιση αποκλεισμού από τη μόνιμη και σταθερή δουλιά (2004-05-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ