Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οδηγίες της ΓΣΕΒΕΕ για τον «ιό» του 2000

Σοβαρές είναι οι ζημιές που μπορεί να προκληθούν στις εμπορικές, επαγγελματικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εάν δε φροντίσουν έγκαιρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργεί στις ηλεκτρολογικές συσκευές και μηχανήματα η αλλαγή του χρόνου. Αυτό επισημαίνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΒΕΕ σημειώνει πως, παρά το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του χρόνου έχουν απομείνει μόλις λίγες ημέρες ελάχιστες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα του 2000 στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και στις υπόλοιπες μηχανές που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς υπολογιστικούς μηχανισμούς.

Η ΓΣΕΒΕΕ συνιστά στους ΕΒΕ που διαθέτουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ταμειακές μηχανές, ηλεκτρονικές ζυγαριές, εργαλειομηχανές με μικροϋπολογιστές, συναγερμούς, αυτόματους χρονοδιακόπτες, ηλεκτρονικές κλειδαριές σε χρηματοκιβώτια κλπ., να ενεργήσουν αμέσως και να προσφύγουν στους προμηθευτές των μηχανημάτων για να ζητήσουν τεχνική βοήθεια και προληπτικό έλεγχο.

Τονίζει πως ο έγκαιρος έλεγχος των συστημάτων είναι προϋπόθεση διασφάλισης της ομαλής μετάβασης στο έτος 2000 και πως εάν δε γίνουν από τώρα οι απαραίτητες παρεμβάσεις θα είναι αδύνατο την τελευταία στιγμή να βρεθούν τεχνίτες, που θα επέμβουν ταυτόχρονα στις εκατοντάδες χιλιάδες ηλεκτρονικές συσκευές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ