Πέμπτη 9 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΟΦΤΕΞ
Αντίσταση στις μεθοδεύσεις των νέων αφεντικών

«Το δρόμο της αντίστασης προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια των νέων αφεντικών της ΣΟΦΤΕΞ να διαλύσουν την επιχείρηση και να μετατρέψουν τη μεγαλύτερη χαρτοβιομηχανία της χώρας σε εμπορικό μικρομάγαζο», έχουν επιλέξει οι εργαζόμενοι στην εταιρία. Αυτό προκύπτει και από σχετική ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ.

Αναφερόμενη στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην επιχείρηση, η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στη ΣΟΦΤΕΞ σημειώνει ότι οι νέοι ιδιοκτήτες έκλεισαν τμήματα και σταμάτησαν παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρίας και ταυτόχρονα απειλούν με απολύσεις. Στα ίδια πλαίσια επιχειρεί να αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις, δεν εφαρμόζει τους νόμους και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ενώ μετατρέπει τους εργαζόμενους σε «ρομπότ» κύρια με την πολυειδικότητα.

Υπενθυμίζοντας τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων για να παραμείνει ανοιχτή η εταιρία, αλλά και τις θυσίες που έχουν κάνει προς αυτή την κατεύθυνση, χαρακτηρίζει αστείες τις δικαιολογίες του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας P. Forlin, ο οποίος ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Χάρτου, ότι αδυνατεί να βρει πρώτες ύλες (χαρτόμαζες).

Πρέπει να σημειωθεί όμως, ότι το ΔΣ του σωματείου, πέρα από τις γενικόλογες αναφορές για αντίσταση κατά των μεθοδεύσεων της πολυεθνικής «Λόκριτζ», στην ουσία φαίνεται διατεθειμένο να προβεί σε δυναμικές ενέργειες. Ειδικότερα, σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ, απέρριψε την πρόταση της ΕΣΑΚ ΣΟΦΤΕΞ για άμεσες δυναμικές κινητοποιήσεις με κατεύθυνση την επαναφορά της επιχείρησης υπό δημόσιο έλεγχο και περιορίστηκε απλώς στο να εξαγγείλει την ανάληψη πρωτοβουλίας για διαδοχικές συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ