Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε απόγνωση οι σπαραγγοπαραγωγοί

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν φέτος οι σπαραγγοπαραγωγοί, καθώς και οι παραγωγοί κερασιών, έφερε το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του Αγγελος Τζέκης και Γιώργος Χουρμουζιάδης.

Στη σχετική Ερώτηση, τονίζονται τα ακόλουθα: «Οι σπαραγγοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας βρίσκονται σε απόγνωση, αφού η φετινή παραγωγή τους, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών της άνοιξης (παγωνιές, παρατεταμένες βροχοπτώσεις), ήταν μειωμένη από την αναμενόμενη παραγωγή και τις αντίστοιχες εξαγωγές στη Γερμανία, μέχρι και 65%, σύμφωνα και με τα στοιχεία των Διευθύνσεων Γεωργίας.

Επίσης, και οι κερασοπαραγωγοί του Ν. Πέλλας (κυρίως στην περιοχή της Εδεσσας) υπέστησαν σημαντικές ζημιές, λόγω κακοκαιρίας.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και η μεγάλη υγρασία μείωσε σημαντικά την παραγωγή κερασιών, ενώ οι συνεχείς βροχοπτώσεις που την έπληξαν στο ξεκίνημα της ωρίμανσης, είχε ως αποτέλεσμα το "σχίσμα" των καρπών και την κατακόρυφη μείωση της εμπορευσιμότητάς τους».

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

- Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την ουσιαστική βοήθεια και οικονομική ενίσχυση των σπαραγγοπαραγωγών και κερασοπαραγωγών του Ν. Πέλλας που έπαθαν ζημιά λόγων των κακών καιρικών συνθηκών;

- Θα προχωρήσει ο ΕΛΓΑ σε έγκαιρες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις, ξεπερνώντας τα προβλήματα που δημιουργεί ο κανονισμός του;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ