Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εξετάζει τις αξιώσεις των Γερμανών

Τρόπους για να ικανοποιήσουν τις αξιώσεις των Γερμανών ιδιοκτητών των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, φαίνεται πως αναζητεί η κυβέρνηση. Εχοντας κληρονομιά την αμαρτωλή σύμβαση της προηγούμενης κυβέρνησης, χτες οι υπουργοί Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης και Μεταφορών Μ. Λιάπης, σε συνάντησή τους εξέτασαν το θέμα των καθυστερήσεων στην παράδοση τροχαίου υλικού για λογαριασμό του ΟΣΕ από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αλλά και τις αξιώσεις των Γερμανών για αποζημιώσεις.

Η γερμανική HDW (ιδιοκτήτρια των ναυπηγείων) θέτει θέμα όχι μόνο για την αναθεώρηση της σύμβασης παράδοσης του τροχαίου υλικού, αλλά και την αποζημίωσή της για οικονομικές απώλειες που υπέστη από τη συγκεκριμένη σύμβαση! Πρόσφατα, η γερμανική εταιρία κατέθεσε αγωγή κατά της Τράπεζας Πειραιώς (ουσιαστικά κατά του ελληνικού δημοσίου) διεκδικώντας συνολικά αποζημίωση περίπου 200 εκατ. ευρώ. Σ' αυτές περιέχονται και ζημιές από το πρόγραμμα του ΟΣΕ.

Με πρόσφατες δηλώσεις τους οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του Σκαραμαγκά σημείωναν ότι η βασική τους πρόθεση είναι η εξεύρεση φιλικής λύσης με το ελληνικό δημόσιο, ώστε να αποσύρουν την αγωγή. Μένει να δούμε αν και αυτή η κυβέρνηση θα παραχωρήσει «γην και ύδωρ» στους Γερμανούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ