Παρασκευή 11 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ALPHA BANK»
Σε αμερικανική εταιρία η «Delta Singular»

Και πρόσθετη φοροέκπτωση για τον όμιλο Κωστόπουλου

Διεργασίες που έχουν στόχο την αύξηση της ρευστότητάς τους καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στο χώρο του ντόπιου τραπεζικού κεφαλαίου. Η «Alpha Bank» (όμιλος Κωστόπουλου) ανακοίνωσε χτες την πώληση του σημαντικότερου τμήματος της θυγατρικής εταιρίας «Delta Singular» στην αμερικανική εταιρία πληροφορικής «First Data Corp.». Ο όμιλος Κωστόπουλου, κάνοντας χρήση και των φοροελαφρύνσεων που θεσμοθετήθηκαν για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, πετυχαίνει «μ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια».

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσαν τη συγχώνευση του κομματιού της «Delta Singular» που δεν πουλήθηκε (και παραμένει στον όμιλο) με τη μητρική «Alpha Bank». Με το συγκεκριμένο πετυχαίνουν και πρόσθετη φοροέκπτωση 5 ποσοστιαίων μονάδων για δυο ακόμη χρόνια. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, το τίμημα της αγοραπωλησίας έφτασε στα 206 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της «Alpha Bank» Γ. Κωστόπουλος σε σχετικές δηλώσεις του επιχείρησε να δώσει... «εθνικές διαστάσεις» σε μια πράξη καθαρά εμπορική που αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση της κερδοφορίας των μεγαλομετόχων της τράπεζας και των συνεταίρων τους.

Είπε συγκεκριμένα ότι η «εξαγορά αντιπροσωπεύει μια σημαντική εισροή ξένων άμεσων επενδύσεων για την Ελλάδα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και εισάγει νέα τεχνογνωσία στο ζωτικό για την εθνική οικονομία κλάδο των συστημάτων πληρωμών». Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρίας είπε ότι η εξαγορά εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής τους για «ισχυρή παρουσία στην Ελλάδα, μια σημαντική αγορά για την ανάπτυξη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη». Προκύπτει δηλαδή ολοφάνερα το γεγονός ότι το ντόπιο κεφάλαιο λειτουργεί και ως προγεφύρωμα των ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων που ετοιμάζονται να απομυζήσουν τις χρυσοφόρες για τους ίδιους «αγορές» των νέων κρατών της ΕΕ μετά τη διεύρυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ