Τετάρτη 16 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Αξιώνουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα

Τη λήψη νέων αντεργατικών μέτρων και την παραπέρα ενίσχυση του ευρωπαϊκού κεφαλαίου ζητούν οι ευρωβιομήχανοι (UNICE), με μήνυμά τους στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. Οι ευρωβιομήχανοι - αφού εκφράζουν την «ανησυχία τους για την οικονομική κατάσταση και τις προβλέψεις για χαμηλή ανάπτυξη στην Ευρώπη» - ζητούν την εφαρμογή «χωρίς καθυστέρηση μιας στρατηγικής με στόχο την ανάπτυξη, την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει η πρόσφατη διεύρυνση και την ανάγκη σεβασμού των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης».

Για την πιο αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων οι ευρωβιομήχανοι προτείνουν τη θέσπιση θέσης αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιου για την Ανταγωνιστικότητα, που θα επιβλέπει και συντονίζει την επίτευξη των στόχων της Λισαβόνας! Επίσης, θα πρέπει πριν από κάθε πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, να γίνεται ανάλυση των επιπτώσεών της στην ανταγωνιστικότητα!

Πέραν τούτου η UNICE - μέλος της οποίας είναι και ο δικός μας ΣΕΒ - αξιώνει ένα Σύνταγμα που θα ενθαρρύνει την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα. Το τελικό συνταγματικό κείμενο που θα προκύψει από τη Διακυβερνητική Διάσκεψη, σημειώνει η UNICE, πρέπει να θέτει αρχές που:

  • Ενθαρρύνουν την ανταγωνιστικότητα και την οικονομική ανάπτυξη.
  • Προωθούν τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις προοπτικές απασχόλησης.
  • Δημιουργούν τις βάσεις για την επιτυχία του εγχειρήματος της διεύρυνσης και την ενίσχυση του κύρους της ΕΕ στη διεθνή σκηνή.

Η σημαντικότερε αξίωση, όμως, που προβάλλουν οι ευρωβιομήχανοι είναι η επανεξέταση της ευρωπαϊκής πολιτικής για τις κλιματικές αλλαγές. Προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας - δηλαδή τα κέρδη τους - από τη μονομερή εφαρμογή του πρωτοκόλλου του Κιότο καλούν την ΕΕ να αρχίσει άμεσα την επεξεργασία εναλλακτικής - όπως την ονομάζουν - στρατηγικής για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ψηφιοποίηση υπέρ του κεφαλαίου (2013-01-31 00:00:00.0)
Να τους συντρίψει ο λαός (2011-02-06 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο η κατάρτιση (2005-07-12 00:00:00.0)
Συντονισμένη επίθεση με «στρατηγική Λισαβόνας» (2004-11-05 00:00:00.0)
Μειώστε τους μισθούς για να μην αυξηθεί η ανεργία! (2002-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ