Σάββατο 19 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΠΟ
Συναινεί στην υπερωριακή και απλήρωτη εργασία

Η απλήρωτη και υπερωριακή εργασία αφορά και τους συμβασιούχους(φωτο) πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι

Eurokinissi

Η απλήρωτη και υπερωριακή εργασία αφορά και τους συμβασιούχους(φωτο) πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι
Στο «τζάμπα» (βλέπε ...«εθελοντικά») θα δουλέψουν οι εργαζόμενοι του υπουργείου Πολιτισμού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, οπότε και θα ισχύσει η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Η απλήρωτη υπερωριακή εργασία αποτελεί πρόταση της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων ΥΠΠΟ (ΠΟΣΥΠΠΟ)!

Σε δηλώσεις του μετά τη χτεσινή συνάντησή του με το ΔΣ της ΠΟΣΥΠΠΟ, ο υφυπουργός Πολιτισμού, Π. Τατούλης, αναφέρθηκε «επαινετικά για την εκφρασθείσα άποψή τους, κάτι που τους τιμά ιδιαιτέρως ότι η επιπλέον προσφορά των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού για τις ανάγκες που θα απαιτηθούν για τη διεθνή εικόνα της χώρας μας κατά τις ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων, θα είναι εθελοντική». Υπενθύμισε και την «παλιά μας συμφωνία για την επέκταση του ωραρίου στη λειτουργία των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων μέχρι και τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων».

Εξάλλου, συμφωνήθηκε να κατατεθούν οι «απόψεις» της ΠΟΣΥΠΠΟ σε 15 μέρες πάνω σε διάφορα ζητήματα, όπως αυτό της «βελτιωτικής τροποποίησης του πλαισίου του Οργανισμού, όπως και για τα υπόλοιπα νομοθετήματα». Συμφωνήθηκε, επίσης, η καταβολή «εντός των ημερών» της τελευταίας δόσης από το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, ενώ το αντίστοιχο επίδομα του 2004 θα καταβληθεί το πρώτο τρίμηνο του 2005.

Σε ό,τι αφορά στην αύξηση του προσωπικού, λόγω και της επέκτασης του ωραρίου, ο υφυπουργός είπε ότι «θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις κι όλο τους τον εαυτό, προκειμένου μέσα στα υπάρχοντα δεδομένα να βρούμε την καλύτερη λειτουργία»! Δηλαδή, το «κουπί» θα τραβήξει το υπάρχον προσωπικό, ενώ θα υπάρχει και μια ομάδα «αντιμετώπισης πιθανών σημείων κρίσης», «προσφορά» και αυτή της ΠΟΣΥΠΠΟ!

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΠΠΟ, Γιάννης Τσακοπιάκος, είπε, μεταξύ άλλων, ότι θα καταληχτούν οι «εκκρεμότητες» σε θεσμικά και οικονομικά ζητήματα, αλλά και «ζητήματα που κατά την εκτίμησή μας και την αίσθησή μας θα προκύψουν την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων», χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Αυτές θα δοθούν στις επόμενες εβδομάδες σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Σε δήλωσή του στο «Ρ», ο Μπάμπης Παπαθεολόγου, μέλος της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» στο ΥΠΠΟ και μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων του ΥΠΠΟ σημείωσε: «Διαφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το θέμα της επέκτασης του ωραρίου κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων με την πλειοψηφία και της Ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - «Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΣΥΝ)), τη στιγμή μάλιστα που υπήρχαν σοβαρά προβλήματα θεσμικού και οικονομικού περιεχομένου. Παλέψαμε και μέσα από τις συνελεύσεις και τις εκλογές στα σωματεία να ξεσκεπάσουμε αυτή την αντεργατική κατρακύλα των παραπάνω δυνάμεων. Δεν έφτανε η καταστρατήγηση του ωραρίου, με ό,τι συνεπάγεται για την εργατική τάξη, αλλά οι ίδιες δυνάμεις συναίνεσαν "εθελοντικά" στη μη καταβολή των υπερωριών, όπως προκύπτει από τις χτεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Πολιτισμού, μετά τη συνάντηση με το ΔΣ της ΠΟΣΥΠΠΟ και παρόντος του προέδρου της. Ευθυγραμμιζόμενοι με τις ταξικές δυνάμεις στο συνδικαλιστικό κίνημα καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη συμφωνία και θα παλέψουμε με κάθε τρόπο να μην εφαρμοστεί».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Πράξη αντίστασης» το πανό (2004-09-11 00:00:00.0)
Αναστολή μετά τις υποσχέσεις (2001-07-25 00:00:00.0)
«Νεκρώνει» το ΥΠΠΟ (2001-07-20 00:00:00.0)
Επίδειξη υπουργικού αυταρχισμού (1997-02-14 00:00:00.0)
Απεργία διαρκείας εάν... (1996-12-18 00:00:00.0)
Επίσημα επιβολή εισιτηρίου (1996-04-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ