Τρίτη 22 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Σοβαρές καταστροφές από την κακοκαιρία

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Οι καταστροφές στο Δήμο Αγριάς Μαγνησίας είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές του ΚΚΕ, Ν. Γκατζής και Τ. Τσιόγκας.

Στην Ερώτηση αναφέρεται: «Η κακοκαιρία της 5ης Ιούνη κατέστρεψε μεγάλο μέρος της παραγωγής στη Μαγνησία. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Δράκειας του Δήμου Αγριάς το χαλάζι έπληξε κατά 70% περίπου την παραγωγή μήλων και λιγότερο τα αχλάδια και κεράσια. Η αγροτική οδοποιία του Δήμου για δεύτερη συνεχή χρονιά έπαθε σοβαρότατες ζημιές - μεγάλα νεροφαγώματα σε πολλά σημεία, κατολισθήσεις - καθώς και στο οδικό δίκτυο. Στη βόρεια πλευρά του ΔΔ Δράκειας συγκεντρώνεται σοβαρότατη ποσότητα νερού και ο κίνδυνος κατολίσθησης είναι άμεσος, αν δε γίνουν σύντομα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα - τάφρος περιμετρικά στα ορεινά του χωριού».

Καταλήγοντας, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό:

  • Τι μέτρα θα πάρει άμεσα για την κατά 100% αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών;
  • Και τι μέτρα για τη στοιχειώδη αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Αγριάς, όπως και του οδικού δικτύου;
  • Σκοπεύει η κυβέρνηση να πάρει μέτρα και μάλιστα άμεσα, ώστε να αποτρέψει τον ορατό κίνδυνο καταστροφής ενός ολόκληρου χωριού από κατολίσθηση, εξαιτίας των σοβαρότατων ποσοτήτων νερού που λιμνάζουν στα βόρεια της Δράκειας με την κατασκευή περιμετρικής αντιπλημμυρικής τάφρου στα ορεινά του χωριού;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ